Novetats de Vins Catalans

Així són els cinc vins més emblemàtics de Família Torres

El celler presenta les noves anyades dels cinc vins de la col·lecció Antologia: Milmanda 2018, Mas La Plana 2017, Reserva Real 2017, Grans Muralles 2017 i Mas de la Rosa 2018

Família Torres aspira a superar el 60% de reducció d’emissions de CO2 el 2030

| 21/09/2021 a les 08:06h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Novetats de Vins Catalans
Els cinc vins de Família Torres de la Col·lecció Antologia
Els cinc vins de Família Torres de la Col·lecció Antologia | Família Torres
Miquel Torres Maczassek, cinquena generació de Família Torres, i Josep Sabarich, director tècnic, van donar a conèixer a periodistes i sommeliers les últimes anyades (2017 i 2018) dels seus vins més emblemàtics, la gamma Antologia.

Una gamma de cinc vins que confirma la determinació i el ferm compromís amb la sostenibilitat i la viticultura regenerativa per lluitar contra el canvi climàtic. Els vins, que en paraules de Miquel Torres Maczassek "reflecteixen el seu origen representant fidelment la vinya d'on neixen i les condicions de l'anyada", tendeixen anyada rere anyada a buscar més frescor i elegància, amb la mínima intervenció al celler. "Menys és més", comenta Maczassek. Família Torres, que ja ha reduït més d'un 30% les emissions de CO₂ per cada ampolla, pretén situar la reducció en un 60% el 2030.
 

Miquel Torres Maczassek i Josep Sabarich. Foto: Família Torres

 

Col·lecció Antologia de Família Torres


Milmanda 2018

DO Conca de Barberá
Chardonnay 100%
PVP: 63 €

De Vimbodí, Tarragona, l'anyada 2018 va ser més fresca que les habituals, i el vi així ho reflecteix. També destaquem una fusta més subtil que en anteriors anyades, "una tendència que cada vegada busquem més", comenta Sabarich. Bona acidesa i gran capacitat d'envelliment. 

Mas La Plana 2017

DO Penedés
Cabernet Sauvignon 100% 
PVP: 85 €

El vi amb més solera de la col·lecci (la seva primera anyada va néixer el 1970). En paraules de Josep Sabarich, “Mas La Plana és un cupatge molt meticulós de molts lots de cabernet sauvignon, de diferents parcel·les, vinificades en tres tipus de dipòsit –roure, acer i ciment–, en funció d’allò que es vulgui potenciar en cada cas”. Un vi criat en fusta durant 18 mesos però utilitzant fudres de milers de litres perquè marqui menys el vi. Destaquen la regalèssia i les espècies.

Reserva Real 2017

DO Penedès
61% Cabernet Sauvignon, 13% Merlot y 26% Cabernet Franc
PVP: 304 €

Un vi que prové de sòls de pissarra esmicolada del Penedès. Un terreny molt singular per elaborar un vi que destaca per la seves notes de punta de llapis i els seus mentolats. L'anyada calurosa provoca que el celler utilitzi més cabernet franc en el seu cupatge (respon millor a les altes temperatures) que cabernet sauvignon, més utilitzat en anys més frescos.

Grans Muralles 2017

DO Conca de Barberá
44% Carinyena, 38% Garnatxa, 10% Querol, 5% Monastrell, 3% Garró.
PVP: 174 €

Un vi que també neix en sòls de pissarra, a la Conca de Barberà. “Un vi molt fidel a l’anyada, fresc i amb un perfil clarament mediterrani”, comenta Miquel Torres. Destaca per la seva fuirta vermella i les seves notes florals.

Mas de la Rosa Vinyes Velles 2018 

DOQ Priorat
Carinyena 60%, Garnatxa 40%
PVP: 375 €

2018 va ser una molt bona anyada al Priorat, amb temperatures fresques i pluges durant
el període vegetatiu. El Mas de la Rosa prové d'una vinya plantada en costers sobre sòls de llicorella. Predomina la carinyena, que guanya terreny a la garnatxa, per la seva vessant més fresca i elegant. Criat en bótes de 500 litres perquè marquin poc la fusta. Un vi amb segell Priorat, elegant, fresc i amb bon equilibri de fruita i de fusta.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

VINS AFRANCESATS
Manuel Durán, 22/09/2021 a les 17:36
+0
-0
Las varietats autoctonas son millors

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Els panellets, les castanyes i els moniatos no sempre s'han d'acompanyar de vins dolços.
Els panellets, les castanyes i els moniatos no sempre s'han d'acompanyar de vins dolços. | Cedida
Jordi Bes Lozano
Celebrem la castanyada amb cinc sommeliers i un bartender que ens proposen panellets salats, vins per als dolços i un còctel
Damià Deàs, Jorge A. Grosso i Rafael Sandoval a l'entrega dels premis
Damià Deàs, Jorge A. Grosso i Rafael Sandoval a l'entrega dels premis
El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha concedit el "Premi Aliments d'Espanya" al Millor Vi del 2021 al cava Reserva Vilarnau Rosé Delicat Ecològic.
L'oli d'oliva és un dels productes més preuats de la dieta mediterrània.
L'oli d'oliva és un dels productes més preuats de la dieta mediterrània. | EP
L'anàlisi de l'organització de consumidors posa en dubte la qualitat de part de les referències al mercat