La forta pedregada causa greus afectacions a la verema de la Terra Alta

El fort temporal ha malmès 2.000 hectàrees aproximadament, de les quals unes 800 són de vinya, segons la DO Terra Alta

, Batea | 17/09/2021 a les 06:52h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Caseres, Batea, pedregada, meteorologia
Imatge il·lustrativa
@CellersTarrone
Els cellers de la Denominació d’Origen Terra Alta, immersos en la campanya de verema, han vist afectada la collita d’enguany a causa de la forta pedregada caiguda a la comarca en les darreres hores. Els episodis de calamarsada han afectat diverses poblacions de la Terra Alta. Alguns dels municipis que més han patit les conseqüències han estat Batea i Caseres. El fort temporal ha malmès 2.000 hectàrees aproximadament, de les quals unes 800 són de vinya. La garnatxa blanca, varietat emblemàtica de la DO Terra Alta, estava ja pràcticament collida, així que l’afectació ha estat menor.

D’altra banda, els pagesos treballen a contrarellotge per salvar les varietats de raïm negre i el macabeu, ja que gran part del raïm estava pendent de veremar i és el que s’ha vist més afectat. El Consell Regulador de la DO Terra Alta seguix valorant les pèrdues provocades pel fort temporal, així que és aviat encara per determinar la quantitat de raïm malmès.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
El vi Ungles Negres, sorgit entre Barcelona i el Priorat
El vi Ungles Negres, sorgit entre Barcelona i el Priorat | Jordi Bes
Jordi Bes Lozano
L'Ungles Negres és un vi que el veïnat del barri de Vallcarca elabora per a l'autoconsum en rebuig de l'especulació immobiliària, defensar la sobirania alimentària i amb crítica a les DO
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Quin és el millor lloc per guardar els vins i què hem d'evitar perquè es guardin correctament?
Joseba Cruz, Guanyador del Premi Cuiner 2021
Joseba Cruz, Guanyador del Premi Cuiner 2021 | Fòrum Gastronòmic
​Gastronomic Fòrum Barcelona ha lliurat el Premi Cuiner 2021 al xef Joseba Cruz del restaurant Le Clandestí de Navàs (Bages)