Torna el Cavatast i suma la 25a edició

La mostra de caves i gastronomia, que tindrà lloc els dies 1, 2 i 3 d’octubre, manté la fórmula que es va proposar el 2020 i amplia activitats

| 16/09/2021 a les 08:18h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Fires, Cavatast
Imatge il·lustrativa
La mostra de caves i gastronomia de Sant Sadurní, el Cavatast, enguany celebra el 25è aniversari amb un format reduït com l'any passat, però amb una major oferta d'activitats.

“El 25è aniversari és una efemèride i volíem ampliar l’oferta, però la pandèmia ens ho ha impedit”, ha explicat Ton Amat, el regidor de Comerç i Turisme, a la presentació de la fira. El model que es torna a proposar enguany “va tenir un gran èxit entre els elaboradors i el públic de l'edició anterior”. El regidor ha desitjat que l'any que ve la mostra es pugui celebrar amb normalitat. “Quan acabi el Cavatast d’enguany, haurem d’obrir un debat per decidir amb què ens quedem del format actual per incorporar-ho a la mostra tradicional”, ha apuntat.

Josep Maria Ribas, l'alcalde del municipi, també ha reconegut que, tot i les limitacions imposades per la pandèmia, la crisi sanitària ha deixat “algunes coses bones”, fent referència a l’exitosa acollida que el format reduït del Cavatast va tenir el 2020. El batlle també ha fet èmfasis en la unitat que hi ha hagut en l’organització de la mostra d’enguany, en què participen diferents entitats del sector cavista. “L’Ajuntament és el motor de l'activitat, però no seria possible sense tota la gent que hi participa, així com els col·laboradors”, ha apuntat Ribas.

A la presentació també hi han participat Javier Pagès, president del Consell Regulador del Cava, Damià Deàs, president de l’AECAVA (Associació d’Elaboradors de Cava), i Josep Varias, vicepresident de la Confraria del Cava, com a representants de les tres organitzacions que han preparat activitats complementàries al Cavatast.

Com funcionarà la mostra?

El cava i la gastronomia tornaran a ser aquest 2021 protagonistes de la mostra, que tindrà com a escenari quatre cellers del municipi: Freixenet, Vilarnau, Canals i Munné i Juvé i Camps. El Cavatast aplegarà fins a una trentena d’empreses, entre elaboradors de cava, restauradors, pastissers, xarcuters i xocolaters.
 

Es duran a terme quatre sessions de tast: una el divendres 1 d’octubre, dues el dissabte 2 d'octubre i una única sessió el diumenge 3 d’octubre. En cadascuna de les sessions que s'han programat hi participaran sis cellers, així com un restaurant, una xarcuteria i una pastisseria, i també hi haurà música en directe. El preu dels tiquets, que s'han posat a la venda a través del web cavatast.cat, serà de 35 euros.

II Nit dels Màgnums

El tret de sortida al 25è Cavatast el donarà la II Nit dels Màgnums, una activitat que ja es va organitzar el 2019, i que es recupera aquest any per fer valdre els caves de gran format. La Nit dels Màgnums se celebrarà el 22 de setembre a les Caves Codorníu, de les 20:00 h a les 23:00 h, i comptarà amb la presència de 17 cellers i establiments de gastronomia del Cavatast. Les entrades tindran un preu de 36 euros i es poden comprar al web de la Confraria del Cava.

Activitats complementàries

Gràcies a la implicació del Consell Regulador del Cava, l’AECAVA, la Confraria del Cava i Som Sant Sadurní, el Cavatast 2021 comptarà amb diverses activitats que complementaran l’oferta de la mostra el cap de setmana de l’1 al 3 d’octubre.

L’epicentre de l’oferta serà el celler de la Fassina de Can Guineu, on es duran a terme diferents sessions de tast i maridatges, i la presentació de Cava Women, una nova entitat que aplegarà el col·lectiu de dones professionals del món del cava.

Una de les novetats del 25è Cavatast serà la proposta Visensitive, que tindrà lloc a les caves Blancher el dissabte 2 d’octubre i el diumenge 3, i que maridarà els coneixements de la sommelier Clara Antúnez i la música amb diferents escumosos.

Els tiquets per participar en alguna de les quatre activitats programades tindran un preu de 10 euros i també es poden adquirir al web del cavatast.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
És freqüent escoltar converses al voltant dels vins quan fem un àpat o quan obrim una ampolla. Algunes afirmacions que sovint escoltem no són certes.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros va radiografiar els escumosos espanyols, a principis del 2021, per publicar-ne les conclusions a la revista britànica Decanter
El celler Masia Serra (Empordà) va ser dels pioners en la seva oferta enoturística.
El celler Masia Serra (Empordà) va ser dels pioners en la seva oferta enoturística.
Jordi Bes Lozano
La visita a un celler no té per què cenyir-se només a passejar entre vinyes i tastar els vins: l'experiència es pot arrodonir tot allotjant-se a les seves dependències
Imatge il·lustrativa
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
L'operatiu policial per accedir a l'empresa es va dur a terme el passat divendres
L'operatiu policial per accedir a l'empresa es va dur a terme el passat divendres | Freepik
Els Mossos van accedir dies enrere a la seu de l'empresa Reserva de la Tierra, a les Borges del Camp