celler cooperatiu de La Granada

L'OIV premia un llibre del celler cooperatiu de La Granada

​El llibre dels 100 anys d’història del Celler Cooperatiu de la Granada rep una menció especial dels premis de l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi

| 14/09/2021 a les 07:16h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Llibres, celler cooperatiu de La Granada
 D'esquerra a dreta: Jordi Sadurní, Raimon Soler, Josep Maria Feliu i Joan Pons (president del Celler Cooperatiu de la Granada)
D'esquerra a dreta: Jordi Sadurní, Raimon Soler, Josep Maria Feliu i Joan Pons (president del Celler Cooperatiu de la Granada)
Cent anys de vitivinicultura al cor del Penedès, del qual són autors Josep Maria Feliu Roca i Raimon Soler-Becerro, dissenyat per Jordi Sadurní Ventura i publicat pel mateix Celler Cooperatiu de la Granada amb motiu del seu centenari, ha rebut una menció especial en els premis que cada any atorga l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV).

L’1 de febrer de l’any passat, el Celler Cooperatiu i Secció de Crèdit La Granada, SCCL celebrava cent anys d’història. Ho va fer en un acte al mateix celler, el qual donava el tret de sortida d’una commemoració que s’havia d’allargar durant tot l’any però que es va veure estroncada per la pandèmia.

En aquest mateix acte es va presentar el llibre Celler Cooperatiu de la Granada (1920-2020), el qual són autors Josep Maria Feliu Roca i Raimon Soler-Becerro, amb disseny gràfic de Jordi Sadurní Ventura.

L’OIV és una organització intergovernamental creada el 1924 i que actualment integren 48 estats i diverses organitzacions no governamentals. És el màxim organisme de caràcter científic i tècnic en el camp de la vinya, el vi i tota mena de productes vínics o procedents de la vinya. Els Premis de l’OIV són unes distincions reconegudes pel seu reglament intern i que s’atorguen cada any per un jurat internacional compost per personalitats del món vitivinícola, que representen els països membres de l’OIV.
 

El jurat dels Premis de l’edició 2021 ha atorgat 16 premis i 10 mencions especials sobre una seixantena de publicacions que s’hi han presentat amb autors de gairebé 40 països. El jurat ha subratllat el gran rigor en el treball dels autors i els equips editorials i també ha remarcat la importancia de la fotografia a les diferents obres; a més, enguany 3 fotografs han obtingut el reconeixement del jurat. L’obra sobre la història del Celler Cooperatiu de la Granada ha rebutm una menció especial en la categoria de monografies i estudis especialitzats.

Els guardons atorgats per l’OIV s’entregaran en un acte que se celebrarà el proper 17 de desembre a la Cité du Vin de Bordeus.
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

Enhorabona!
Anònim, 14/09/2021 a les 11:33
+0
-0
Una gran distinció pel Celler Cooperatiu i el poble de la Granada!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros va radiografiar els escumosos espanyols, a principis del 2021, per publicar-ne les conclusions a la revista britànica Decanter
Brad Call, l'inversor americà que es va enamorar de la Finca Mas Clarella a Santa Maria de Besora
Brad Call, l'inversor americà que es va enamorar de la Finca Mas Clarella a Santa Maria de Besora
Després d'una inversió de més de 15 milions d'euros, surten al mercat els primers vins de la finca Mas Clarella a Osona
Imatge il·lustrativa
Jancis Robinson, la prestigiosa revista internacional especialitzada en vins, destaca el vi ranci Abadal Sagristia R-2 i l'Abadal Arboset 2017, entre altres.
Recollida del raïm a les vinyes del celler Collbaix
Recollida del raïm a les vinyes del celler Collbaix | Gemma Aleman
Les condicions meteorològiques i la incorporació de noves plantacions han afavorit l'increment de la producció que podria ser de 2 milions de quilos de raïm