Resultats del concurs de vins de la DO Tarragona

| 26/05/2011 a les 09:50h
Arxivat a: Actualitat
El celler De Muller encapçala la llista de cellers guardonats. Per primer cop el concurs ha inclòs la categoria de vi escumós, que ha anat a parar a la Cooperativa de Rodonyà amb el seu vi escumòs Iomus
L’Aula de Tast de la Facultat d’Enologia de la URV ha estat el lloc escollit un any més per la celebració del tast que ha dictaminat els premis del XVII Concurs de Vins Embotellats de la DO Tarragona, en el qual hi ha participat una setantena de vins produïts pels cellers de la DO Tarragona i que procedien de les diferents comarques d’aquesta DO, el Tarragonès, el Baix Camp, l’Alt Camp i la Ribera d’Ebre.

En aquesta edició, els divuit premis han estat molt repartits entre els diferents cellers. En total han estat deu els cellers que han obtingut un primer premi o un segon premi en les diferents categories (blanc sec, blanc aromàtic, blanc fusta, rosat,  negre jove, negre criança, licor sec, licor dolç i escumós, que ha estat la nova categoria que s’ha inclòs en aquesta edició.). Des del consell regulador s’ha valorat molt positivament el fet que hagin estat deu els cellers premiats a diferència d’altres edicions que els premis havien anat a parar a un nombre inferior de cellers, fet que certifica l’esforç que les diferents empreses i cooperatives estan fent per millorar el seu producte. També es destaca la nova categoria d’aquest concurs, la de vi escumós, que ha anat a parar a Rodonyà amb el vi Iomus Cryo, un vi elaborat 100% amb sumoi mentre que el segon premi ha estat per De Muller amb el reserva Reina Violant Pinot Noir-Chardonnay. Un altra fet destacat ha estat pel segon premi de la categoria de Vi negre jove pel nou Celler Pedrola de Miravet, que participava per primer cop en aquest certamen.

L’empresa De Muller de Reus ha estat la que ha obtingut més premis, entre primers i segons, aconseguint-ne un total de 5. Per darrera d’aquesta empresa s’ha situat la Vinícola de Nulles, amb 3 premis, i la Cooperativa de Vila-rodona, amb 3 premis. Unió Corporació Agroalimentària de Reus ha obtingut dos premis i Cooperativa de Rodonyà, Cooperativa de Bràfim, Celler Mas Vicenç de Cabra del Camp, Celler Pedrola de Miravet i Vins Padró de Bràfim han obtingut un premi. (S’adjunta document amb tots els premiats.)

El jurat del concurs, dirigit per la professora d’Enologia Montse Nadal  ha estat integrat per una vintena de somellers i enòlegs.
.

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
El celler ofereix la possibilitat que tothom que hagi passat l’aniversari en confinament pugui gaudir com a convidat d’una de les seves experiències | L'oferta serà vàlida durant tot aquest any 2020 | Llopart amplia les propostes enoturístiques posant l’accent en les visites a l’aire lliure
Imatge il·lustrativa
Laura Conde
Repassem les tendències d'una cuina, la vegetariana, que probablement visqui el seu millor moment.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Entrevista amb Joan Josep Raventós, portaveu de Vi i Cava de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)