​Albet i Noya cobreix el Celler de l’Era amb 130 plaques solars

És una aposta cap a les energies netes i renovables d’Albet i Noya que ja participa, des de 2018, al projecte d’energia eòlica i col·lectiva Viure de l’Aire

​Albet i Noya i Entrem alfabetitzen digitalment a més de 120 persones de col·lectius vulnerables

| 17/08/2021 a les 09:07h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, ​Albet i Noya
Imatge il·lustrativa
El celler Albet i Noya, situat a Sant Pau d’Ordal, acaba d’instal·lar una coberta solar d’autoconsum a la seva zona de recepció de raïm i fermentació de vins, fet que li permetrà dur a terme una verema molt més eficaç i sostenible amb energia neta i renovable.

130 panells fotovoltaics presideixen la nova coberta ubicada a la zona denominada el celler de l’Era, una obra que va quedar inacabada amb l’arribada de la pandèmia però que aquest any ja llueix i està operativa a les instal·lacions del celler de Subirats. 

Albet i Noya participa, des de 2018, en el projecte d’energia eòlica Viure de l’aire, un aerogenerador de grans dimensions, pioner al sud d’Europa per ser el primer molí de vent finançat al 100% de manera col·lectiva i de propietat compartida. 
 

D’aquesta manera, Josep Maria Albet assegura que 100% del seu consum elèctric, tant del celler com de les cases particulars de la família, prové d’energies verdes i renovables, ja sigui de les seves pròpies plaques solars com de la seva aportació al projecte eòlic. 

La verema a Albet i Noya va començar el passat 10 d’agost i, tot i estar marcada per la forta sequera i baix rendiment del cep, preveu entrar al voltant d’un milió de quilos de raïm d’alta qualitat. 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros va radiografiar els escumosos espanyols, a principis del 2021, per publicar-ne les conclusions a la revista britànica Decanter
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
Cava de Guarda Superior, Comtats de Barcelona o elaborador integral seran conceptes que podrem veure escrits en les etiquetes
Imatge il·lustrativa
Comunicació, marca, SEO, publicitat digital, xarxes socials o enoturisme són algunes de les matèries d'un postgrau 100% online que ja ha format a més de 100 alumnes.
Els cinc vins de Família Torres de la Col·lecció Antologia
Els cinc vins de Família Torres de la Col·lecció Antologia | Família Torres
El celler presenta les noves anyades dels cinc vins de la col·lecció Antologia: Milmanda 2018, Mas La Plana 2017, Reserva Real 2017, Grans Muralles 2017 i Mas de la Rosa 2018