novetats en vins catalans

6 novetats en vins catalans que has de tastar aquest estiu

Recomanem sis vins que acaben de sortir al mercat de les denominacions d’origen Catalunya, Priorat, Tarragona i Costers del Segre

| 11/08/2021 a les 12:36h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, nous vins, vins catalans
Imatge il·lustrativa
L’estiu és un bon moment per descobrir nous vins. En general, disposem de més temps lliure i fem més vida social, moments òptims per obrir algunes ampolles i tastar les novetats dels cellers catalans. Us recomanem sis vins catalans que acaben de sortir al mercat i heu de tastar.

Loidana Blanc
Celler: Marco Abella
Picapoll, viognier, garnatxa i macabeu
DOQ Priorat
 
Marco Abella (Porrera) ha anat ampliant la seva gamma amb vins exclusius de parcel·la. Us presentem la seva última novetat: el germà blanc del Loidana negre. Elaborat amb raïms picapoll, viognier, garnatxa i macabeu. Un vi molt mediterrani, amb notes de fruita blanca i d’herbes aromàtiques. El més interessant del vi és l’equilibri que presenta entre fruita, acidesa i alcohol.
Un vi per aquells que busquen fruita. Interessant guardar-los alguns anys perquè guanyin estructura. El podeu comprar aquí per 12 euros.

Turons de La Pleta
Celler: Raimat
Chardonnay
DO Costers del Segre

La nova col·lecció Turons és la més exclusiva del celler Raimat. La tria del raïm és a mà i només de les millors vinyes de la finca. Parlem del vi negre Turons de Vallcorba i del blanc Turons de La Pleta. ​El blanc s'elabora amb un chardonnay de més de 20 anys -anyada 2019- molt fresc, amb una acidesa elevada i on trobem notes de fusta sense torrar de la criança de 12 mesos en roure francès.
Molta fruita amb matisos de vainilla i flors blanques i un fons de fruita tropical. En boca és gras i molt fresc, de postgust molt llarg i persistent.
El podeu comprar aquí a un preu de 17,95 euros.
 
Castell Tallat
Celler: Mas Vicenç
Macabeu
DO Tarragona
 
En una finca a sis-cents metres d’alçada, a la vall del Coll de Cabra, trobem una vinya centenària de macabeu plantada pel besavi Ramon Morató. D’aquesta finca surt el darrer vi dels germans Ferrer de Mas Vicenç. El vi fermenta en àmfores de fang emulant els romans quan feien el vi en temps passats, però abans, han estat seleccionats perquè només omplin les ampolles els millors raïms (els que estan perfectament madurs i sans) de la finca. El resultat, un vi que té tot el registre aromàtic de la varietat macabeu.
Notes de poma golden i pera llimonera acompanyats de flors blanques (camamilla) i notes d’avellanes verdes. Com diuen al celler, existeix res més emocionant que embotellar sentiments? El trobareu al mercat a un preu de 25 euros.
 
L’Onclu
Celler: Pallarades
Merlot i ull de llebre
DO Tarragona
 
En els darrers anys la DO Tarragona ha fet un creixement qualitatiu digne d’altres zones del nostre país. A aquest fet se li ha sumat que, collita rere collita, són més els cellers que s'emparen sota aquesta denominació d’origen. Josep Armengol, al Catllar, venia el raïm a altres cellers fins que va decidir fer el seu vi, amb l'ajuda de l'enòleg Sergi Montalà. L'Onclu és un cupatge de merlot i ull de llebre i completa la gamma juntament amb dos vins blancs més.
Al concurs de vins de la DO Tarragona aquest vi jove va aconseguir el segon premi. Una bona opció si busqueu fruita amb alguna connotació especiada derivada de les varietats. Demaneu-lo aquí.
 
L’Estació
Celler: Sant Josep Wines
Cabernet sauvignon
DO Catalunya
 
L’estació és la darrera novetat del celler Sant Josep Wines. Un cabernet amb un treball de cinc anys -parlem d’un vi de la collita 2016- provinent de vinyes joves de tretze anys de mitjana. El vi reposa durant dotze mesos en bótes de roure francès noves i de segon any. Es va embotellar el juny del 2018. El celler recomana servir-lo en copa ampla perquè es vagi oxigenant mentre l’anem bevent.
El vi és intens i profund, amb caràcter mediterrani. Sense les flaires -dolentes- de pebrot verd que sovint els cabernets presenten a Catalunya. El pas de boca és voluminós, amb notes de vellut. És equilibrat i molt llarg. 1200 ampolles d'un vi molt elegant que podeu demanar aquí.

Don Quien
Celler: Carviresa
Chardonnay i macabeu
DO Costers del Segre
 
Tot i que Carviresa és un dels cellers més vells de la DO Costers del Segre, no ha sigut fins fa pocs anys que s’ha donat a conèixer. Avui us presentem la seva gamma alta, anomenada Don Quien. Un homenatge al primer vi que va elaborar l'Antonio Secanell l’any 1870 i que portava el mateix nom. En aquest cas us parlem del blanc tot i que també hi ha la seva versió en negre.
El vi és fruit del cupatge de chardonnay i macabeu. Les dues varietats les trobem plantades a Verdú. El macabeu s’elabora com a vi jove sense fusta i el chardonnay fermenta i reposa durant deu mesos en bótes de roure francès. El resultat final és un vi d’envergadura, elegant, fi i vellutat que ben segur no us deixarà indiferents. Demaneu-lo aquí.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

VINS AFRANCESATS
Manuel Durán, 23/08/2021 a les 11:40
+0
-0
vins amb varietats francesas!!!

es com si els valencians recomanessin arros a la cubana!!!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz | Mugaritz
Guillermo Cruz hauria sostret els vins del Mugaritz per consum propi i per vendre'ls a tercers
Imatge il·lustrativa
DO Empordà
La DO programa a l'octubre la tercera edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els monestirs empordanesos i la seva històrica relació
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
Tindrà lloc del 4 al 13 de novembre aplegarà propostes arreu de Catalunya amb la vinya i el vi com a protagonistes