Clàssic Penedès

​La verema del Clàssic Penedès serà 100% ecològica i es pagarà entre 0,60 i 0,90€ el quilo

El raïm que es collirà per fer els escumosos Clàssic Penedès serà 100% sostenible

Aquest setembre torna La Verema del Cava a quinze cellers del Penedès

| 05/08/2021 a les 10:13h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, verema, Clàssic Penedès
Imatge il·lustrativa
Els cellers que formen part del Clàssic Penedès ja estan a punt per iniciar una verema marcada per la manca de precipitacions. Tot i així, fins a dia d’avui, la vinya presenta un estat òptim i sa per tenir una verema de gran qualitat.
 
Per poder elaborar una nova anyada dels Clàssic Penedès, es collirà 1,2 milions de quilos de raïm provinent de vinyes del Penedès. Una part del raïm es collirà directament de les vinyes propietat dels cellers, però l’altra es comprarà a viticultors del Penedès a un preu que oscil·larà entre els 0,60 i els 0,90€ el quilo.
 
Clàssic Penedès és pioner en sostenibilitat, és l’únic vi escumós del món emparat per una DO que és 100% ecològic. Tot el raïm que es collirà durant aquesta verema i que després es farà servir per elaborar aquest escumós de qualitat és ecològic.
 
D’aquesta manera, Clàssic Penedès compleix els seus objectius d’elaborar un producte 100% ecològic i respectuós amb el medi ambient, així com també posar de relleu el paper dels viticultors i la seva tasca durant tot l’any a la vinya. 
 

Una verema sostenible i complint els ODS

 
La categoria d’escumosos Clàssic Penedès compleix els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per les Nacions Unides:
 
Objectiu 11: Ciutats i comunitats sostenibles
Perquè la comunitat sigui sostenible, especialment en zones rurals com el Penedès, cal que la feina agrícola sigui viable econòmicament. Des de Clàssic Penedès s’aposta per pagar amb un preu just el raïm.
 
Objectiu 12: Producció i consum responsable
El 100% del raïm que s’utilitza per elaborar el Clàssic Penedès és d’agricultura ecològica. A més, tot els cellers que formen part de Clàssic Penedès donen suport al moviment “Wine In Moderation” que promou el consum moderat i responsable.
 
Objectiu 13: Acció pel clima
Aquesta és una de les prioritats de Clàssic Penedès. L’ús d’energia renovables, la reducció del consum d’aigua durant el procés d’elaboració o l’agricultura ecològica són algunes de les accions que els cellers de Clàssic Penedès fan per lluitar contra el canvi climàtic.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
La marca col·lectiva celebra la primera edició de la Nit de Verema i insta a la Generalitat a desplegar la llei abans de la pròxima verema
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz | Mugaritz
Guillermo Cruz hauria sostret els vins del Mugaritz per consum propi i per vendre'ls a tercers
La botiga de Torrons Vicens a la Rambla
La botiga de Torrons Vicens a la Rambla | Google Maps
L'Ajuntament de Barcelona ha tancat el local al·legant que no s'havia demanat permís d'obres per adequar el local obert aquest estiu