Clàssic Penedès

​La verema del Clàssic Penedès serà 100% ecològica i es pagarà entre 0,60 i 0,90€ el quilo

El raïm que es collirà per fer els escumosos Clàssic Penedès serà 100% sostenible

Aquest setembre torna La Verema del Cava a quinze cellers del Penedès

| 05/08/2021 a les 10:13h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, verema, Clàssic Penedès
Imatge il·lustrativa
Els cellers que formen part del Clàssic Penedès ja estan a punt per iniciar una verema marcada per la manca de precipitacions. Tot i així, fins a dia d’avui, la vinya presenta un estat òptim i sa per tenir una verema de gran qualitat.
 
Per poder elaborar una nova anyada dels Clàssic Penedès, es collirà 1,2 milions de quilos de raïm provinent de vinyes del Penedès. Una part del raïm es collirà directament de les vinyes propietat dels cellers, però l’altra es comprarà a viticultors del Penedès a un preu que oscil·larà entre els 0,60 i els 0,90€ el quilo.
 
Clàssic Penedès és pioner en sostenibilitat, és l’únic vi escumós del món emparat per una DO que és 100% ecològic. Tot el raïm que es collirà durant aquesta verema i que després es farà servir per elaborar aquest escumós de qualitat és ecològic.
 
D’aquesta manera, Clàssic Penedès compleix els seus objectius d’elaborar un producte 100% ecològic i respectuós amb el medi ambient, així com també posar de relleu el paper dels viticultors i la seva tasca durant tot l’any a la vinya. 
 

Una verema sostenible i complint els ODS

 
La categoria d’escumosos Clàssic Penedès compleix els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per les Nacions Unides:
 
Objectiu 11: Ciutats i comunitats sostenibles
Perquè la comunitat sigui sostenible, especialment en zones rurals com el Penedès, cal que la feina agrícola sigui viable econòmicament. Des de Clàssic Penedès s’aposta per pagar amb un preu just el raïm.
 
Objectiu 12: Producció i consum responsable
El 100% del raïm que s’utilitza per elaborar el Clàssic Penedès és d’agricultura ecològica. A més, tot els cellers que formen part de Clàssic Penedès donen suport al moviment “Wine In Moderation” que promou el consum moderat i responsable.
 
Objectiu 13: Acció pel clima
Aquesta és una de les prioritats de Clàssic Penedès. L’ús d’energia renovables, la reducció del consum d’aigua durant el procés d’elaboració o l’agricultura ecològica són algunes de les accions que els cellers de Clàssic Penedès fan per lluitar contra el canvi climàtic.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros va radiografiar els escumosos espanyols, a principis del 2021, per publicar-ne les conclusions a la revista britànica Decanter
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
Cava de Guarda Superior, Comtats de Barcelona o elaborador integral seran conceptes que podrem veure escrits en les etiquetes
Imatge il·lustrativa
Comunicació, marca, SEO, publicitat digital, xarxes socials o enoturisme són algunes de les matèries d'un postgrau 100% online que ja ha format a més de 100 alumnes.
Els cinc vins de Família Torres de la Col·lecció Antologia
Els cinc vins de Família Torres de la Col·lecció Antologia | Família Torres
El celler presenta les noves anyades dels cinc vins de la col·lecció Antologia: Milmanda 2018, Mas La Plana 2017, Reserva Real 2017, Grans Muralles 2017 i Mas de la Rosa 2018