amanida

MARIDATGE: Amanida de préssec d'Ordal amb vinagreta d'anxoves i Maset Ritual 2020

Maridem el Maset Ritual 2020, amb destacades notes aromàtiques de préssec, amb una amanida de tomàquets i préssec

VÍDEO MARIDATGE! Remenat de bolets shiitake i xampinyons amb Vinya Gigi Chardonnay 2018

| 02/08/2021 a les 17:41h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Receptes de cuina, receptes de cuina, amanida de tomàquet i préssec, Maset Ritual 2020
Imatge il·lustrativa
Ritual 2020 és un vi de la DO Penedès elaborat amb merlot i garnatxa. Un vi rosat de perfil afruitat i realment fresc, raó per la qual hem decidit maridar-lo amb una amanida -poc convencional- de préssecs d'Ordal i tomàquets. Un plat que amanirem amb una vinagreta casolana d'anxoves i unes avellanes torrades.

Aquest vi rosat és elegant i complex, amb aromes de fruites vermelles i també d'os, especialment marcat el préssec, raó per la que obtindrem un maridatge d'afinitat amb els préssecs d'Ordal. Cal destacar l'acidesa del vi que, malgrat ser elevada, està molt ben integrada.v

La salinitat i perfil marí de les anxoves es reforçen amb la sensació àcida del vi. Les notes d'avellanes torrades del postgust del Ritual Maset -producte de la tendència oxidativa de la garnatxa- aniran perfecte amb la fruita seca de l'amanida.

Amanida de tomàquets i préssec

INGREDIENTS
• 2 tomàquets
• 3 préssecs de l'Ordal
• Avellanes torrades (al gust)
• 30gr d'Oli AOVE
• 10gr de vinagre de poma
• Sal i pebre (al gust)
• 3 Filets d'anxoves

ELABORACIÓ
• Col·loquem l'oli d'oliva, el vinagre, la sal i pebre i anxoves en un bol.
• Aixafem les anxoves i removem la vinagreta fins que espesseixi.
• Tallem el tomàquet i el préssec en grillons.
• Aboquem sobre ells la vinagreta.
• Acabem amb avellanes torrades.
• Podem afegir amb una mica de ceba (al gust).
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Màrius Fuertes
L'enòleg i nutricionista Màrius Fuertes contextualitza algunes "obvietats" dels aspectes nutricionals del vi
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
La marca col·lectiva celebra la primera edició de la Nit de Verema i insta a la Generalitat a desplegar la llei abans de la pròxima verema
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz | Mugaritz
Guillermo Cruz hauria sostret els vins del Mugaritz per consum propi i per vendre'ls a tercers