amanida

MARIDATGE: Amanida de préssec d'Ordal amb vinagreta d'anxoves i Maset Ritual 2020

Maridem el Maset Ritual 2020, amb destacades notes aromàtiques de préssec, amb una amanida de tomàquets i préssec

VÍDEO MARIDATGE! Remenat de bolets shiitake i xampinyons amb Vinya Gigi Chardonnay 2018

| 02/08/2021 a les 17:41h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Receptes de cuina, receptes de cuina, amanida de tomàquet i préssec, Maset Ritual 2020
Imatge il·lustrativa
Ritual 2020 és un vi de la DO Penedès elaborat amb merlot i garnatxa. Un vi rosat de perfil afruitat i realment fresc, raó per la qual hem decidit maridar-lo amb una amanida -poc convencional- de préssecs d'Ordal i tomàquets. Un plat que amanirem amb una vinagreta casolana d'anxoves i unes avellanes torrades.

Aquest vi rosat és elegant i complex, amb aromes de fruites vermelles i també d'os, especialment marcat el préssec, raó per la que obtindrem un maridatge d'afinitat amb els préssecs d'Ordal. Cal destacar l'acidesa del vi que, malgrat ser elevada, està molt ben integrada.v

La salinitat i perfil marí de les anxoves es reforçen amb la sensació àcida del vi. Les notes d'avellanes torrades del postgust del Ritual Maset -producte de la tendència oxidativa de la garnatxa- aniran perfecte amb la fruita seca de l'amanida.

Amanida de tomàquets i préssec

INGREDIENTS
• 2 tomàquets
• 3 préssecs de l'Ordal
• Avellanes torrades (al gust)
• 30gr d'Oli AOVE
• 10gr de vinagre de poma
• Sal i pebre (al gust)
• 3 Filets d'anxoves

ELABORACIÓ
• Col·loquem l'oli d'oliva, el vinagre, la sal i pebre i anxoves en un bol.
• Aixafem les anxoves i removem la vinagreta fins que espesseixi.
• Tallem el tomàquet i el préssec en grillons.
• Aboquem sobre ells la vinagreta.
• Acabem amb avellanes torrades.
• Podem afegir amb una mica de ceba (al gust).
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros va radiografiar els escumosos espanyols, a principis del 2021, per publicar-ne les conclusions a la revista britànica Decanter
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
Cava de Guarda Superior, Comtats de Barcelona o elaborador integral seran conceptes que podrem veure escrits en les etiquetes
Els cinc vins de Família Torres de la Col·lecció Antologia
Els cinc vins de Família Torres de la Col·lecció Antologia | Família Torres
El celler presenta les noves anyades dels cinc vins de la col·lecció Antologia: Milmanda 2018, Mas La Plana 2017, Reserva Real 2017, Grans Muralles 2017 i Mas de la Rosa 2018
Imatge il·lustrativa
Comunicació, marca, SEO, publicitat digital, xarxes socials o enoturisme són algunes de les matèries d'un postgrau 100% online que ja ha format a més de 100 alumnes.