Família Torres

Família Torres aspira a superar el 60% de reducció d’emissions de CO2 el 2030

El celler ja ha reduït un 34% la petjada de carboni en relació amb el 2008 segons el balanç auditat del 2020

Actuar de forma urgent davant la crisi climàtica, l'advertiment dels experts

| 30/07/2021 a les 12:35h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Cellers, petjada de carboni, emissions de CO2, Família Torres
Plaques fotovoltaiques al celler del Priorat de Família Torres
Plaques fotovoltaiques al celler del Priorat de Família Torres
Família Torres revisa a l’alça l’objectiu de reducció d’emissions de CO2 per ampolla per al 2030 i el fixa en el 60% com a mínim respecte al 2008, amb la voluntat d’arribar al 70% gràcies al projecte de reforestació de la Patagònia xilena. El celler redobla així el seu compromís ambiental per contribuir a mitigar la crisi climàtica i encaminar-se cap la neutralitat d'emissions abans del 2040. Segons el balanç auditat de la petjada de carboni corresponent a l'any 2020, Família Torres ja ha reduït el 34% de les emissions de CO2 per ampolla en tot l’abast, que contempla tant les emissions directes com les indirectes generades en el cultiu del raïm, la producció de vi i l'envasat, la distribució, el consum i els residus generats després del consum.

Els factors que més han contribuït a aquesta reducció d'emissions han estat l'increment d'energies renovables per part del celler i dels seus proveïdors –Família Torres produeix actualment el 30% de l'energia que consumeix al seu celler de Pacs del Penedès–; l’aprofitament més gran de la caldera de biomassa instal·lada en aquest celler, que li ha permès suprimir pràcticament tot el consum de gas natural; l’aplicació de mesures d’eficiència energètica a totes les seves instal·lacions, o la implantació del teletreball i consegüent disminució dels desplaçaments i dels viatges comercials, una tendència que possiblement es mantindrà un cop superada la pandèmia.

Segons Miguel A. Torres, president de Família Torres: “Tot i ser un any anòmal degut a les restriccions imposades per la pandèmia, hem continuat esforçant-nos no només per reduir les nostres emissions de CO2 sinó per absorbir CO2 de l’atmosfera mitjançant la reforestació. També hem iniciat un projecte de viticultura regenerativa amb l’objectiu d’incorporar carboni al sòl i que això contribueixi amb un 2 o 3% a la reducció de les nostres emissions”.  

El programa Torres & Earth, que va impulsar Miguel A. Torres el 2008 amb el compromís de destinar-hi cada any l’11% dels beneficis, s’articula en tres pilars: reduir les emissions, adaptar-se a la nova realitat climàtica i influenciar el sector amb iniciatives com l’associació International Wineries for Climate Action (IWCA), fundada per Família Torres i Jackson Family Wines de Califòrnia per impulsar la descarbonització del sector al món. IWCA s’ha convertit en la primera organització agroalimentària que ha estat admesa a la campanya Race to Zero de les Nacions Unides i ja compta amb 10 nous membres entre els quals hi ha 2 cellers espanyols: Alma Carraovejas i Bodega Emina de las Bodegas Familiares Matarromera.

Per reduir les emissions, Família Torres fomenta les energies renovables, la mobilitat sostenible i l’eficiència energètica, i col·labora estretament amb els seus proveïdors per disminuir el pes de les ampolles i l’ús d’altres materials auxiliars per tal que les emissions traspassades siguin menors. Des de fa uns anys el celler també inverteix en la investigació i desenvolupament de solucions per capturar el CO2 de la fermentació i donar-li un ús alternatiu; la seva prioritat és reutilitzar-lo en el mateix celler com a gas inert dins dels dipòsits, un cop acabada la fermentació, per evitar l’oxidació del vi.
 

Reforestació a la Patagònia xilena. Foto: Família Torres


Família Torres contribueix a absorbir el CO2 de l’atmosfera per compensar amb recursos propis les seves emissions a través de dues actuacions clau: per una banda, la reforestació –a la Patagònia xilena, Família Torres ha plantat 80.000 arbres de pi ponderosa en una superfície de 70 hectàrees, amb l’objectiu de plantar 2 milions d’arbres en deu anys– i per altra banda, la viticultura regenerativa que permetrà que el sòl, a més de ser més sa, amb més microbiodiversitat i capacitat de retenció d’aigua, acumuli més carboni en el seu interior –obtingut a partir del CO2 de l’aire–, contribuint a reduir els nivells d’aquest gas d’efecte hivernacle de l’atmosfera (troposfera).

Entre les actuacions mediambientals que durà a terme Família Torres aquest 2021, destaca la incorporació del primer tractor elèctric per veremar les seves finques del Penedès amb la intenció de substituir paulatinament tota la flota.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros va radiografiar els escumosos espanyols, a principis del 2021, per publicar-ne les conclusions a la revista britànica Decanter
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes Lozano
L'arribada de dies més frescos conviden a donar una nova oportunitat a aquests vins i d'altres amb ànima de rosat malgrat no ser-ho i que trenquen esquemes
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
Cava de Guarda Superior, Comtats de Barcelona o elaborador integral seran conceptes que podrem veure escrits en les etiquetes
Imatge il·lustrativa
Comunicació, marca, SEO, publicitat digital, xarxes socials o enoturisme són algunes de les matèries d'un postgrau 100% online que ja ha format a més de 100 alumnes.