enoturisme a Tarragona

37 experiències a la nova Ruta del Vi de la DO Tarragona

La Ruta agrupa i potencia l’oferta enoturística de la DO per projectar-la com a destinació

22 especialistes premien els millors vins de la DO Tarragona

| 19/07/2021 a les 10:48h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Enoturisme, Ruta del Vi de la DO Tarragona, DO Tarragona, enoturisme
Enoturistes a la Catedral del vi de Nulles
Enoturistes a la Catedral del vi de Nulles | Ruta del Vi de la DO Tarragona
La ruta recull 19 visites a cellers i 37 experiències singulars, adreçades a diferents tipus de públic, que es poden realitzar a tot el territori de la DO Tarragona.

La nova oferta enoturística d’una vintena de cellers de les quatre comarques, agrupades ara sota el paraigua de la Ruta del Vi de la DO Tarragona, és un projecte acabat de crear i que es complementa amb una nova web dedicada exclusivament a l’enoturisme, www.rutadelvidotarragona.cat.

L’objectiu final d’aquest projecte de rellançament de l’ENOturisme a la DO Tarragona és aconseguir situar a l’imaginari de l’enoturista català la DO Tarragona i els seus cellers com una destinació turística de primer nivell i que sigui prou atractiva per ajudar a diversificar l’economia de la zona i també incrementar el coneixement i la venda directa dels vins dels mateixos cellers.

La nova Ruta del Vi de la DO Tarragona és un projecte impulsat des del Consell Regulador de la DO Tarragona amb la direcció tècnica de la consultoria turística Tourislab, que durant mig any ha fet el treball de camp per agrupar, tutelar i singularitzar les propostes enoturístiques agrupades dins la ruta. La DO Tarragona considera que, després de la sotragada de l’any passat, és un bon moment per impulsar l’enoturisme com una alternativa d’oci segura i que connecta amb la natura, el paisatge i el territori.

A la DO Tarragona, abans de la pandèmia, les activitats enoturístiques dels cellers oferien la quantitat de 25.000 visitants l’any, una xifra que s’espera poder incrementar notablement un cop la situació sanitària es normalitzi i es pugui difondre àmpliament la ruta entre aficionats a l’enoturisme i empreses especialitzades del sector del turisme actiu.

A la Ruta del Vi de la DO Tarragona hi participen 19 cellers de tot el territori vitivinícola, encapçalat per l’Alt Camp i la Ribera d’Ebre, que aporten el 80% dels cellers visitables, però també amb cellers al Tarragonès i al Baix Camp. Hi ha cellers amb ofertes enoturístiques singulars a tocar del Mediterrani, al cor de les Muntanyes de Prades, a les zones d’interior, a la vora de l’Ebre i als marges del Riu Gaià.

En total a la ruta hi ha 19 visites a cellers i 37 experiències singulars que van des d’una passejada amb carruatge amb tast de vins a visites i tastos singulars a la vinya, rutes amb llagut o descens per l’Ebre amb caiac, passejades entre vinyes, circuits de marxa nòrdica o propostes que mariden el vi i la gastronomia de la zona.
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Segons el cap d'enologia del Grup Freixenet, el primer en tocar físicament una ampolla Freixenet és el consumidor quan la treu de la caixa
Imatge il·lustrativa
La Generalitat destina 1 milió d'euros a incentivar l'ús d'aquest most en l'elaboració d'escumosos
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya | CRDO Conca de Barberà
Sergi Cortés
Les Catedrals del Vi, el paisatge, els cellers modernistes, la varietat trepat o el Viver de Celleristes són particularitats que fan de la DO Conca de Barberà una denominació d'origen única