enoturisme a Tarragona

37 experiències a la nova Ruta del Vi de la DO Tarragona

La Ruta agrupa i potencia l’oferta enoturística de la DO per projectar-la com a destinació

22 especialistes premien els millors vins de la DO Tarragona

| 19/07/2021 a les 10:48h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Enoturisme, Ruta del Vi de la DO Tarragona, DO Tarragona, enoturisme
Enoturistes a la Catedral del vi de Nulles
Enoturistes a la Catedral del vi de Nulles | Ruta del Vi de la DO Tarragona
La ruta recull 19 visites a cellers i 37 experiències singulars, adreçades a diferents tipus de públic, que es poden realitzar a tot el territori de la DO Tarragona.

La nova oferta enoturística d’una vintena de cellers de les quatre comarques, agrupades ara sota el paraigua de la Ruta del Vi de la DO Tarragona, és un projecte acabat de crear i que es complementa amb una nova web dedicada exclusivament a l’enoturisme, www.rutadelvidotarragona.cat.

L’objectiu final d’aquest projecte de rellançament de l’ENOturisme a la DO Tarragona és aconseguir situar a l’imaginari de l’enoturista català la DO Tarragona i els seus cellers com una destinació turística de primer nivell i que sigui prou atractiva per ajudar a diversificar l’economia de la zona i també incrementar el coneixement i la venda directa dels vins dels mateixos cellers.

La nova Ruta del Vi de la DO Tarragona és un projecte impulsat des del Consell Regulador de la DO Tarragona amb la direcció tècnica de la consultoria turística Tourislab, que durant mig any ha fet el treball de camp per agrupar, tutelar i singularitzar les propostes enoturístiques agrupades dins la ruta. La DO Tarragona considera que, després de la sotragada de l’any passat, és un bon moment per impulsar l’enoturisme com una alternativa d’oci segura i que connecta amb la natura, el paisatge i el territori.

A la DO Tarragona, abans de la pandèmia, les activitats enoturístiques dels cellers oferien la quantitat de 25.000 visitants l’any, una xifra que s’espera poder incrementar notablement un cop la situació sanitària es normalitzi i es pugui difondre àmpliament la ruta entre aficionats a l’enoturisme i empreses especialitzades del sector del turisme actiu.

A la Ruta del Vi de la DO Tarragona hi participen 19 cellers de tot el territori vitivinícola, encapçalat per l’Alt Camp i la Ribera d’Ebre, que aporten el 80% dels cellers visitables, però també amb cellers al Tarragonès i al Baix Camp. Hi ha cellers amb ofertes enoturístiques singulars a tocar del Mediterrani, al cor de les Muntanyes de Prades, a les zones d’interior, a la vora de l’Ebre i als marges del Riu Gaià.

En total a la ruta hi ha 19 visites a cellers i 37 experiències singulars que van des d’una passejada amb carruatge amb tast de vins a visites i tastos singulars a la vinya, rutes amb llagut o descens per l’Ebre amb caiac, passejades entre vinyes, circuits de marxa nòrdica o propostes que mariden el vi i la gastronomia de la zona.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Per primer cop, tres vins escumosos aconsegueixen ex aequo la distinció més gran a La Guia de Vins de Catalunya
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Màrius Fuertes
L'enòleg i nutricionista Màrius Fuertes contextualitza algunes "obvietats" dels aspectes nutricionals del vi
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
La marca col·lectiva celebra la primera edició de la Nit de Verema i insta a la Generalitat a desplegar la llei abans de la pròxima verema
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz | Mugaritz
Guillermo Cruz hauria sostret els vins del Mugaritz per consum propi i per vendre'ls a tercers