Gastronomic Fòrum Barcelona

Gastronomic Fòrum Barcelona accelera la contractació i reserva ja més de el 60% de l'espai

Casa Amteller, Friolisa, Bidfood Guzman Gastronomia, Tupinamba, Damm o Makro són algunes de les grans marques que ja han reservat el seu espai al Gastronomic Forum Barcelona

| 12/07/2021 a les 13:15h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, Gastronomic Fòrum Barcelona , Gastronomic Fòrum Barcelona
Carme Ruscalleda en una edició anterior del Fòrum
Carme Ruscalleda en una edició anterior del Fòrum | Gastronomic Fòrum Barcelona
A menys de quatre mesos per a la seva celebració, la propera edició de Gastronòmic Fòrum Barcelona, ​​que tindrà lloc de l'18 a el 20 d'octubre de 2021 a Fira de Barcelona, ​​està tenint una gran acollida entre les empreses de foodservice, alimentació i equipament hostaler.

El saló, que té com a objectiu contribuir a la reactivació de el sector, compta ja amb més de el 60% del seu espai reservat per les firmes que participen habitualment, a les que s'estan sumant, en aquesta edició, importants empreses que acudeixen per primera vegada.

La bona marxa de la comercialització confirma la gran acollida que aquest saló professional està tenint per part de la indústria que veu en Gastronòmic Fòrum Barcelona el primer gran esdeveniment nacional post pandèmia on iniciar el camí de la reactivació econòmica de el sector. Destacades empreses com Assolim Alimentària, Casa Amteller, Friolisa, Bidfood GuzmanGastronomia, Tupinamba, Damm, Makro, Tacisa o La Grana Ecològica, entre moltes altres, ja han confirmat la seva participació com a expositors al saló, amb l'objectiu de retrobar-se amb clients, compradors i professionals d'aquesta indústria per primera vegada després de la crisi sanitària.
 

Així, Gastronomic Fòrum Barcelona reunirà al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona als principals agents nacionals de el món de la gastronomia, la restauració, el foodservice i l'hostaleria, i facilitarà les reunions de negocis i l'intercanvi d'idees per a la recuperació. Per tal de que totes aquelles empreses interessades formin part del saló, l'organització promou importants descomptes de participació per a qui reservi el seu espai abans del 15 de juny i preus especials per a antics expositors i empreses participants d´ Alimentaria i Hostelco.

Per a Josep Alcaraz, director de Gastronomic Fòrum Barcelona "el saló serà clau per a la reactivació en l'etapa post-Covid per l'impacte que generarà entre les empreses de el sector i perquè permetrà tornar a connectar negocis i operacions comercials suspeses durant aquest període de pandèmia".
 

Major protagonisme de vins i destil·lats


Gastronomic Fòrum Barcelona inclourà propostes especialitzades com el Fòrum Dolç, un espai de divulgació que tindrà com a eixos centrals la pastisseria, la gelateria i la fleca, promogut pel Gremi de Pastisseria de Barcelona i Espai Sucre; l'Espai Catalunya, amb aliments de proximitat i més de 70 empreses artesanes agrupades per Prodeca, i les Diputacions de Barcelona i Girona; i el ForumLab Alimentació Sostenible 2021, un laboratori d'idees amb la sostenibilitat com a protagonista, on s'abordaran temes de digitalització, gestió i finançament empresarial.
 

El vi cobrarà especial protagonisme en aquesta propera edició. A més del Fòrum Vi en què participaran, entre d´altres, els sommeliers Josep Roca i Ferran Centelles, l'oferta vitivinícola es completarà amb la presència de més de 50 empreses productores al Showroom del Vi Català, organitzat per Prodeca, en què hi haurà un espai divulgatiu de les DO catalanes a càrrec de l'Incavi, en el marc de la Setmana del Vi Català.
 
Així mateix, s'estrenarà Barcelona Cocktail Art que, després de la seva trajectòria tant a Alimentaria com a Barcelona Wine Week, recala al saló per exhibir la millor producció i les tendències en còctels i destil·lats. L'espai comptarà amb una zona expositiva i un ampli programa d'activitats vertebrats sota els projectes de sostenibilitat que imperen avui en aquest mercat.

Una gastronomia més sostenible, en viu


Cuiners, caps de sala, sommeliers, pastissers, artesans i altres professionals del sector de l'alimentació es donaran cita en els diferents escenaris de la fira per oferir classes magistrals, sessions temàtiques, tastos i presentacions de productes. Així, a més d'un aparador de novetats i tendències, Gastronomic Fòrum Barcelona funcionarà com un gran espai de divulgació de l'avantguarda culinària per propiciar el debat i la reflexió entre la gastronomia i els diversos àmbits relacionats amb ella com la indústria alimentària, l'enologia, la investigació i innovació tecnològica i els nous models de gestió de negocis.

Joan Roca (Celler de Can Roca ***), Ángel León (A Ponent ***), Eneko Atxa (Azurmendi ***), Pierre Gagnaire (Gagnaire ***), Norbert Niedekofler (Hubertus ***), Ricard Camarena (Ricard Camarena **), Xavier Pellicer (Xavier Pellicer *), Maria José San Roman (Monastrell *), Maria Solivellas (Ca Na Toneta), Pepe Solla (Solla *), Javier Olleros (Culler de Pau **), Amélie Darvas (Aponem), Najat Kaanache (Nur Restaurant), Martina Caruso (Hotel Signum Salina *) i Iolanda Bustos, conformen ja part del planter de xefs que integren un programa que tindrà la sostenibilitat com a principal eix temàtic.
El saló es durà a terme en el marc d'una setmana dedicada a la sostenibilitat alimentària que coincidirà també amb l'acte principal de la designació de Barcelona com a Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 2 comentaris
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
Decanter, la crítica anglesa més influent i prestigiosa, atorga la puntuació més gran, "Best in Show", a 3 vins catalans

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya | CRDO Conca de Barberà
Sergi Cortés
Les Catedrals del Vi, el paisatge, els cellers modernistes, la varietat trepat o el Viver de Celleristes són particularitats que fan de la DO Conca de Barberà una denominació d'origen única
La barbacoa amb wifi.
La barbacoa amb wifi.
L'aparell alerta en temps real de la temperatura de la graella amb notificacions al mòbil
Imatge il·lustrativa
Recuperem un article d'en Màrius Fuertes on analitza les calories de la cervesa i del suc de taronja... És certa la afirmació "panxa cervesera"?