Codorníu treu al mercat el seu cava de gamma més alta a 175 euros

459 passa a ser el seu cava més valuós i forma part de la col·lecció Ars Collecta

| 08/07/2021 a les 07:31h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Codorníu, Cava, Ars Collecta
Codorníu
Codorníu | Creative Commons
Codorníu, el celler més antic de l'Estat, presenta Ars Collecta 459, fruit d'un exquisit cupatge amb el millor raïm de tres paratges qualificats de Catalunya: La Fideuera (Penedès), El Tros Nou (Serralada de Prada de Conflent) i la Pleta (Costers del Segre).

El resultat és un cava únic que s'elabora de manera artesanal al Celler Jaume, on Josep Raventós va elaborar el primer cava. 459, el nom del qual homenatja el nombre de collites realitzades per Codorníu, és el successor de 457 (anyada 2010) i de 456 (anyada 2008), elaborats també amb el millor raïm de les millors vinyes del celler. 

Amb el 459 Ars Collecta suma un nou cava de producció limitada (2.904 ampolles) i a un preu de 175€. Aquest ambiciós projecte, que tanca en el seu nom la seva filosofia (“art de la recol·lecció” i “col·lecció d'art”), va néixer fa gairebé 15 anys. Va ser llavors quan l'equip d'enologia de la casa va dur a terme una exhaustiva classificació de vinyes, d'entre les seves 3.000 hectàrees, i va seleccionar les més excepcionals. 

El 2016, la col·lecció va veure la llum amb 5 caves de prestigi: Jaume Codorníu, 456, i La Fideuera, El Tros Nou i La Pleta. El 2017 es va estrenar amb la qualificació de “Cava de Paratge Qualificat” que llueixen els tres monovarietals La Pleta, El Tros Nou i La Fideuera. Es tracta d'un distintiu exclusiu per a aquells caves elaborats amb raïm d'un paratge excepcional, amb vinyes de més de 10 anys, verema manual i fermentació mínima en ampolla de 36 mesos, entre altres criteris de qualitat. Només ho posseeixen 15 caves de tot el país. 

5 anys després del seu naixement, Ars Collecta inclou 8 caves exclusius amb edicions limitades (s'han afegit a la col·lecció inicial l'Ars Collecta Blanc de Blancs, el Blanc de Noirs i el Grand Rosé), les seves vendes han crescut gairebé un 70% (68%) i ha rebut 118 premis i reconeixements a la seva qualitat. 

Els 95 punts de James Suckling i 91 punts de Wine Spectator que va rebre l'Ars Collecta 457; els 95 punts amb els quals Guia Peñín va qualificar La Fideuera; els 95 punts també que Guia Proensa va atorgar a Ars Collecta Grand Rosé, a més de rebre la Medalla d'Or en el certamen Bacchus; els 91 punts de The Wine Advocate (Robert Parker) per al Tros Nou; i, per descomptat, l'elecció d'Ars Collecta Blanc de Blancs Gran Reserva com a Millor Cava Gran Reserva del món pels Premis internacionals Mundus Vini, són només alguns dels reconeixements més destacats. 
 
 

Ars Collecta 459

En el seu cupatge es barregen el raïm pinot noir del Priorat, xarel·lo procedent del Penedès i chardonnay de Costers del Segre. En nas, mostra notes pròpies de l'envelliment, com brioix, massa de pa i llevats, però sense oblidar els tocs de flors blanques, ametller, saüc, fruites madures i fresques. En boca, és de tacte cremós per les bombolles fines, té una alta densitat pel temps d'envelliment i és elegant i complexitat. Perfecte per a acompanyar plats suaus, especiats i a base de peix o carn. També marida amb barbacoes i fumats suaus, pastes fullades, pastes salades o cuina japonesa. 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

VINS AFRANCESATS
Manuel Durán, 12/07/2021 a les 16:32
+0
-0
cap perssona amb un minim de coneixaments de marqueting recomana fer Cava amb varietats francesas, incloent el seu inventor el Sr. Manuel Raventós i Domenech.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Plaques fotovoltaiques al celler del Priorat de Família Torres
Plaques fotovoltaiques al celler del Priorat de Família Torres
El celler ja ha reduït un 34% la petjada de carboni en relació amb el 2008 segons el balanç auditat del 2020
Il·lustració d'Estefanía Garcés
Il·lustració d'Estefanía Garcés | @naturaljuice_bcn
L'Estefanía Garcés ens explica com es fan els vins de maceració carbònica i quines diferències hi ha amb els vins joves
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 4 comentaris
Segons el cap d'enologia del Grup Freixenet, el primer en tocar físicament una ampolla Freixenet és el consumidor quan la treu de la caixa