Els vins de Família Torres més ben valorats per la crítica americana

La revista nord-americana Wine Spectator atorga la nota màxima de 95 punts a Mas de la Rosa 2017 (DOQ Priorat) en la seva edició de juny

| 06/07/2021 a les 07:36h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Wine Spectator, Família Torres
Imatge il·lustrativa
Wine Spectator ha publicat al número de juny una selecció de vins espanyols tastats per la directora adjunta Gillian Sciaretta. El llistat inclou 5 vins negres de Família Torres, amb puntuacions que van des dels 95 punts sobre 100 –la nota màxima atorgada a vins espanyols a l’article– als 92 punts. Procedeixen de 4 denominacions d’origen catalanes molt lligades a la història d’aquesta família cellerera: Reserva Real 2016 del Penedès, la seva terra natal; Mas de la Rosa 2017 i Salmos 2017 del Priorat; Grans Muralles 2016 de la Conca de Barberà i   Purgatori 2016 de Costers del Segre.

El vi de Família Torres que ha obtingut la puntuació més elevada és Mas de la Rosa 2017 (DOQ Priorat) que, amb 95 punts, ha conquistat el paladar de la tastadora per la seva elegància, tensió i vibrant acidesa. Per Gillian Sciaretta, aquest vi negre ofereix “una complexitat sense fissures amb notes de cireres, sotabosc, groselles i vívids matisos minerals”. El descriu amb els adjectius harmoniós, atractiu i complex.

Grans Muralles 2016 (DO Conca de Barberà) ha estat valorat amb 94 punts gràcies al seu sabor vigorós “amb notes de cirera negra i grosella, que combinen amb grafit, herbes silvestres i notes de cafè” i també a la seva vibrant acidesa, que “accentua els elements del te, espècies i pell de taronja” i contribueix al seu final llarg.

A Purgatori 2016 (DO Costers del Segre), la directora adjunta de Wine Spectator li atorga 93 punts i el descriu com un vi negre poderós però amb un caràcter refinat, en el que “els tanins fibrosos li atorguen una estructura audaç, amb espècies, minerals i herbes mediterrànies silvestres que donen profunditat al final”.

Reserva Real 2016 (DO Penedès) també ha obtingut 93 punts. Aquest clàssic del Penedès és descrit com “un vi negre potent, amb un perfil musculós marcat per notes de groselles, cireres i torrats sobre un fons d’anís, cuir i cedre”, amb uns tanins polits i atractius i un final mineral.

Finalment, Salmos 2017 (DOQ Priorat) ha rebut una puntuació de 92 punts i es descriu com un vi negre polit i atractiu, amb notes a groselles madures i anís, i una “acidesa ben integrada que el manté harmoniós i equilibrat”.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya | CRDO Conca de Barberà
Sergi Cortés
Les Catedrals del Vi, el paisatge, els cellers modernistes, la varietat trepat o el Viver de Celleristes són particularitats que fan de la DO Conca de Barberà una denominació d'origen única
La barbacoa amb wifi.
La barbacoa amb wifi.
L'aparell alerta en temps real de la temperatura de la graella amb notificacions al mòbil
Imatge il·lustrativa
Recuperem un article d'en Màrius Fuertes on analitza les calories de la cervesa i del suc de taronja... És certa la afirmació "panxa cervesera"?