coronavirus

Vi en llauna, més còmode i «covidfriendly»

Una cooperativa de l'Alt Empordà ha dissenyat el producte al veure el canvi d'hàbits dels consumidors durant la pandèmia

, Barcelona | 05/07/2021 a les 18:16h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, restriccions, coronavirus, salut, virus, Covid-19, vacuna, vi en llauna, Alt Empordà, pandèmia, Covid, Catalunya
Vi en llauna de la Cooperativa Garriguella, a l'Alt Empordà
Vi en llauna de la Cooperativa Garriguella, a l'Alt Empordà | ACN
Des de fa unes setmanes la cooperativa Garriguella, a l'Alt Empordà, exposa als mostradors de la seva botiga un nou producte, que per a molts amants del vi pot semblar estrany. Són llaunes de vi blanc, rosat i negre, similars a les de qualsevol refresc. Un "pas endavant" que ha decidit fer aquest celler alt-empordanès que s'ha convertit en el primer de Catalunya en envasar i comercialitzar el seu propi vi en llauna. El principal motiu, explica l'enòloga de la cooperativa, Natàlia Duran ha estat veure el canvi d'hàbits dels consumidors arran de la pandèmia.

"Hem vist que cada vegada hi ha més gent que va a la muntanya, a la platja o a fer activitats arreu i amb la llauna és molt pràctic. No pesa, s'aixafa i no necessites obridor", explica. Segons detalla Duran, volien un "producte que fos còmode i alhora de qualitat". De moment la rebuda ha estat "molt bona" i Duran dona per fet que serà un dels productes que més tirada tindran a la cooperativa.

"Sincerament crec que la moda va per aquí i segur que quan la gent ho provi li agradarà realment", explica. L'enòloga entén que encara hi pugui haver gent amb "reticències" a veure vi enllaunat, però destaca les grans avantatges que té. En aquest sentit, Duran remarca que per a vins joves és "perfecte" perquè impedeix l'entrada de llum i aire i manté les propietats organolèptiques del vi. "Aconseguim un producte d'alta qualitat que el client valora quan el prova i en queda sorprès", remarca.

Des del celler deixen clar que en cap cas la llauna substituirà l'ampolla de vi tradicional, però sí que ho veuen com un complement. Duran explica que en vins amb llargues criances és important el paper de l'ampolla perquè necessiten oxigenació, cosa que no permet la llauna.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

Tot un desprestigi
Kampala , 06/07/2021 a les 07:01
+0
-1
Ja prou desprestigi te el vi envasat en tetrabrick, i la sangría en ampolla de plàstic com perquè ja acabem relegant-lo a llauna d'alumini... Cutre.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya | CRDO Conca de Barberà
Sergi Cortés
Les Catedrals del Vi, el paisatge, els cellers modernistes, la varietat trepat o el Viver de Celleristes són particularitats que fan de la DO Conca de Barberà una denominació d'origen única
La barbacoa amb wifi.
La barbacoa amb wifi.
L'aparell alerta en temps real de la temperatura de la graella amb notificacions al mòbil
Imatge il·lustrativa
Recuperem un article d'en Màrius Fuertes on analitza les calories de la cervesa i del suc de taronja... És certa la afirmació "panxa cervesera"?