vins catalans

Vins catalans i foodtrucks amb producte de proximitat al Cruïlla

El festival Cruïlla aposta perquè tota l’oferta gastronòmica present al festival compti amb ingredients locals elaborats per productors de proximitat catalans.

Els vins catalans més venuts a Amazon

| 02/07/2021 a les 10:13h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, vins catalans
Imatge il·lustrativa
Barcelona recupera un dels seus grans esdeveniments musicals, el Festival Cruïlla, que es celebrarà al Parc del Fòrum de Barcelona els dies 8, 9 i 10 de juliol, i que incorporarà 35 foodtrucks de a Gastroteca, que es preveu serveixin 57.000 degustacions amb protagonisme dels productes de proximitat durant els 3 dies del festival. Al Cruïlla també hi haurà un espai de vins catalans amb la DO Catalunya.

Des de l’INCAVI s’ha vehiculat la presència de vins catalans al festival i Prodeca, la promotora dels aliments catalans, a través de Gastroteca, ha facilitat el contacte i relacions comercials entre els diferents operadors de menjar i productors locals catalans.  

El Cruïlla innova doncs en la seva proposta gastronòmica i es converteix en el punt de trobada del producte gastronòmic local de la mà de la Gastroteca.cat. El cercador de referència dels aliments locals, impulsat per Prodeca-DACC, promourà a Cruïlla un major coneixement i consum d’aliments catalans: bons, sans i sostenibles. Proximitat, sostenibilitat, territori, origen, qualitat i autenticitat seran els valors que el Festival Cruïlla promourà i oferirà al públic a la seva zona de restauració.

Un espai de prop de 1.000 m2 repartits al llarg del recinte on es podran tastar diferents entrepans, tapes i platets, hamburgueses i diferents elaboracions de cuines del món tots ells elaborats amb ingredients i matèria primera d’origen local. L’espai de restauració, anomenat La Gastroteca del Cruïlla, serà un aparador de productes i productors catalans els quals abastiran d’ingredients troncals les propostes culinàries de les prop de 35 foodtrucks que conformen l’oferta gastronòmica del festival.

Alguns dels productes que els visitants podran conèixer i tastar en les elaboracions de les caravanes de menjar són el pa de Cal Tiana, un forn amb més de 150 anys de tradició artesana; verdures ecològiques del Parc Agrari del Baix Llobregat, el Maresme o el Pla de l’Urgell; llegums de varietats locals del Vallès; vedella Bruna ecològica dels Pirineus de diverses explotacions locals; salsitxes frankfurt elaborades amb carn de porc de petits productors catalans; oli d’oliva verge extra de la DOP Les Garrigues; arròs glutinós de l’Estany de Pals; pollastre ecològic de la Riera de Gaià; ous  ecològics de les Tofaroques de Sora; o formatge de cabra de Mas el Garet en els gelats de la Xixoneta. 

Aposta pels vins catalans al Cruïlla

La sensibilitat cap als ingredients de proximitat la trobarem també al càtering dels artistes i a l’estand de vi català de la DO Catalunya que servirà vins i espumosos d’aquesta DO. La presència dels vins catalans al Festival Cruïlla s’ha vehiculat a través de l’Institut Català de la Vinya i el Vi que també facilitarà copes reutilitzables de vi als assistents del Cruïlla sota el lema ‘Catalunya, Terra de Vi’.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya | CRDO Conca de Barberà
Sergi Cortés
Les Catedrals del Vi, el paisatge, els cellers modernistes, la varietat trepat o el Viver de Celleristes són particularitats que fan de la DO Conca de Barberà una denominació d'origen única
La barbacoa amb wifi.
La barbacoa amb wifi.
L'aparell alerta en temps real de la temperatura de la graella amb notificacions al mòbil
Imatge il·lustrativa
Recuperem un article d'en Màrius Fuertes on analitza les calories de la cervesa i del suc de taronja... És certa la afirmació "panxa cervesera"?