enoturisme

Jean Leon proposa vi, cultura i natura per gaudir de l’estiu

Propostes d'enoturisme i cultura envoltats de vinya al Penedès

Josep Guinovart i Fel Faixedas, protagonistes de les propostes culturals del celler del Penedès

Sostenibilitat i enoturisme, els dos focus de la nova etapa de Segura Viudas

| 30/06/2021 a les 07:32h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Enoturisme, enoturismo, Penedès, viña, cultura, enoturisme
Imatge il·lustrativa
Vi i cultura prenen força aquest estiu a Jean Leon, amb noves experiències singulars per gaudir de l’art i del teatre al celler del Penedès. L'enoturisme envoltats de vinya també per observar els estels i el Wine Bar de Jean Leon.

La programació d’estiu s’estrena amb la inauguració de l’exposició de Josep Guinovart, Sunset Jazz, que tindrà lloc aquest divendres, 2 de juliol, a les 20 hores. La mostra, que serà comentada per la filla de l’artista Maria Guinovart, consisteix en una selecció d’obres inspirades en el Jazz, gènere musical que va viure la màxima esplendor quan Jean Leon també triomfava a Hollywood. L’experiència inclou la visita al celler, un sopar maridat amb vins de finca de Jean Leon i l’actuació en directe d’un quartet de jazz. Aquesta exposició es podrà veure en el museu del celler fins a finals de setembre.
 

La segona proposta és teatral i arriba el dijous, 8 de juliol, a les 21:30 hores, de la mà de l’actor Fel Faixedas i del saxofonista Pep Poblet amb l’obra ‘La força d’un destí’, una adaptació del llibre de Martí Gironell (Premi Ramon Llull 2018) que narra la vida de Jean Leon. Faixedas interpreta un amic de Jean Leon i company de Jaume Rovira, el primer enòleg del celler, i explica alguns episodis i anècdotes de la vida del cellerer, que va ser també restaurador d’èxit i amic de personatges com James Dean, Frank Sinatra i Marilyn Monroe. Una història de pel·lícula explicada amb vi i música a l’indret més indicat, al celler que va fundar el seu protagonista.

A l’agost tornen, com cada any, les experiències que tenen com a protagonistes els estels, coincidint amb el fenomen astronòmic conegut com les llàgrimes de Sant Llorenç. Són dues sessions, els dies 12 i 13 d’agost, i consistiran en l’observació dels estels de la mà d’un expert, un sopar còctel amb vins Jean Leon i música en directe.
 
Més enllà d’aquestes experiències singulars durant els mesos d’estiu, el celler ofereix visites, tastos i activitats per gaudir de l’entorn i descobrir el paisatge del Penedès amb bicicleta, patinet elèctric o segway. També hi ha activitats culinàries, com l’activitat de paelles i propostes elaborades per xefs locals amb productes de proximitat, i  enològiques, en què el visitant es converteix en enòleg per un dia i fa un cupatge a partir de les diferents varietats cultivades a Jean Leon per crear el seu propi vi.

El Wine Bar del celler obre cada dia de les 12:30 fins a les 17 hores de dilluns a divendres, i fins a les 14:30 hores els dissabtes, diumenges i festius. Totes les activitats requereixen reserva prèvia.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya | CRDO Conca de Barberà
Sergi Cortés
Les Catedrals del Vi, el paisatge, els cellers modernistes, la varietat trepat o el Viver de Celleristes són particularitats que fan de la DO Conca de Barberà una denominació d'origen única
La barbacoa amb wifi.
La barbacoa amb wifi.
L'aparell alerta en temps real de la temperatura de la graella amb notificacions al mòbil
Imatge il·lustrativa
Recuperem un article d'en Màrius Fuertes on analitza les calories de la cervesa i del suc de taronja... És certa la afirmació "panxa cervesera"?