Jordi Amell, Castell d'Or: "Hem de recuperar el terreny que ens ha pres el prosecco"

El director general de Castell d'Or creu que el cava "té un gran futur" i aposta per obrir delegacions en mercats ja consolidats.

Gemma Pons: “A Lo Bistró oferim vins diferents de la resta de restaurants dels voltants, que no es troben al Pla d’Urgell”

| 22/06/2021 a les 18:38h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Entrevistes, Castell d'Or, Jordi Amell de Castell d?or, Jordi Amell
Castell d'or agrupa 16 cellers cooperatius repartits per tot el territori català. L'any 2006 diferents cooperatives elaboradores de vins es van unir creant Castell d'Or per unir esforços treballant de manera conjunta per intentar assolir grans mercats que sols no podien conquerir. Van apostar sobretot per  internacionalitzar la companyia tot i que, a partir del 2019, abans de la pandèmia, Castell d'Or decideix fer una aposta pels mercats domèstics.

Aquest any Castell d'Or ha llançat la campanya "La tarda és nostra", emetent anuncis a la televisió pública i en altres mitjans, com comenta Jordi Amell, el director general de la companyia, per "intentar també ser profetes a la nostra terra".
 

Jordi Amell, director general de Castell d'Or


Explica'ns què és Castell d'Or, a part de la unió de 16 cellers...

Castell d'Or som 2.200 famílies que treballem de manera conjunta, un 22% de la força agrícola de Catalunya, amb 6.200 hectàrees que controlem directament a través dels nostres cellers cooperatius. Som una empresa arrelada al territori i a la gent. Treballem tot tipus de productes de gairebé totes les denominacions d'origen de Catalunya i amb diferents marques que es venen per tot el món; Flama d'Or, Cossetània, Pupitre...

Amb vinyes repartides per tot el territori...

Sí, amb vinyes repartides per tot Catalunya. Sempre comento que juguem amb avantatge, perquè tenim les millors varietats i els millors raïms de les millors zones. Podem abastir els nostres distribuïdors amb el que ens demanen. Ho tenim tot.

Com està anant la campanya "La tarda és nostra" i perquè heu decidit fer-la?

La campanya està anant molt bé. Consumidors i distribuidors s'estan comunicant amb nosaltres positivament arran de la campanya i també ho hem notat amb el trànsit a la pàgina web, que ha augmentat notablement. La campanya se centra en el després dels confinaments, amb un missatge positiu de recuperar trobades i reunions per celebrar l'inici de la normalitat...

Està centrada, per tant, en la superació de la pandèmia...

La veritat és que vam pensar a explicar en la història de Castell d'Or o en els premis, que són molts, o en la vinya, que és extensa, però finalment vam decidir centrar-nos en el moment de consum, que anem recuperant a poc a poc després de la pandèmia. La campanya se centra en la gent.

A quin públic va dirigida?

S'orienta a un públic molt ampli. Jove consumidor que fa una copa, gent que surt de treballar, gent en família que fa un dinar... Moments de consum i sobretot, amb la tarda. Un moment de plaer, en una terrassa, en un local, amb amics, amb família. Volíem una campanya alegre, de bon rotllo.

Per on passa el futur? Per remuntar la pandèmia? Per apostar pel mercat català?

El futur exigeix seguir apostant per la internacionalització sense deixar el mercat català de banda. Obrirem aviat delegació física en algun d'aquests mercats on ja hi som molt presents i ens valoren molt, com per exemple Estats units, però també hem d'anar obrint mercats on encara no hi som o no de la manera que voldríem.
 

Instal·lacions de Castell d'Or


La pandèmia econòmicament ja està superada?

Tots hem venut menys amb la pandèmia. Nosaltres venem molt al canal de l'hostaleria i, com gairebé tots els cellers, hem patit el tancament del sector HORECA. Veníem de creixements continuats del 20% de facturació anual i hem de recuperar-los al més aviat possible.

Venent sobretot cava?

Sí, és el producte sense cap mena de dubte més fort. Les nostres marques són molt presents als mercats de vins escumosos. El cava té un futur fantàstic. Hem d'anar recuperant aquest mercat que ens ha pres el prosecco de manera immerescuda. El Cava ha de competir amb el xampany en l'àmbit global, no amb el prossecco com està passant ara.

Com veus el mercat dels escumosos catalans?

El Cava té una gran força a escala internacional. El mercat dels escumosos mou milions d'ampolles a tot el món i hauríem de ser capaços de fer millors estratègies conjuntes.

Una millor estratègia conjunta implica pagar millor el preu del raïm?

Nosaltres apostem per un preu just i equilibrat del raïm, i apostem per la qualitat del producte amb un preu que sustenti aquesta qualitat. Personalment crec que el cava té un gran futur i hem de seguir treballant conjuntament per fer-lo més fort.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

RESTITUIR EL PRESTIGI DEL CAVA
Manuel Durán Samaranch, 28/06/2021 a les 17:22
+0
-0
Fins que no es deixin de utilitzar varietats franceses i vendre a baix preu el Cava no tornará a tenir prestigi.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya | CRDO Conca de Barberà
Sergi Cortés
Les Catedrals del Vi, el paisatge, els cellers modernistes, la varietat trepat o el Viver de Celleristes són particularitats que fan de la DO Conca de Barberà una denominació d'origen única
La barbacoa amb wifi.
La barbacoa amb wifi.
L'aparell alerta en temps real de la temperatura de la graella amb notificacions al mòbil
Imatge il·lustrativa
Recuperem un article d'en Màrius Fuertes on analitza les calories de la cervesa i del suc de taronja... És certa la afirmació "panxa cervesera"?