Or i plata al Concurs Bacchus de la gamma Elyssia de Freixenet

El cava Elyssia Pinot Noir ha obtingut una medalla d’or, mentre que Elyssia Gran Cuvée ha rebut la medalla de plata

El nou Freixenet Carta Rosé també ha estat guardonat amb una plata

| 17/06/2021 a les 10:51h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Freixenet
Imatge il·lustrativa
El cava Elyssia Pinot Noir ha estat premiat amb una medalla d’or al cèlebre Concurs Internacional de Vins Bacchus, mentre que els caves Elyssia Gran Cuvée i el nou Freixenet Carta Rosé han obtingut una medalla de plata.
 
El certamen Bacchus, organitzat per la Unión Española de Catadores (UEC), ha reunit a Madrid a 83 experts degustadors de 21 països diferents. Després d’analitzar quasi 1.700 vins i escumosos de les principals regions productores del món, el jurat del concurs ha decidit premiar la qualitat dels caves Elyssia amb la medalla d’or, reservada als vins que obtenen qualificacions superiors a 88 punts, i de plata.
 
La gamma Elyssia de Freixenet va néixer l’any 1997 amb la seva primera anyada. En concret, Elyssia Pinot Noir és un cava rosat, afruitat, saborós i refrescant en boca. Amb una criança de 18 mesos, és un cava que resumeix l’essència del millor Pinot Noir. Aquest nou èxit, que se suma a anteriors reconeixements obtinguts, com ara els premis Mundus Vini, Berliner Wein Trophy o CINVE, denoten la gran qualitat d’Elyssia Pinot Noir.
 
D’altra banda, Elyssia Gran Cuvée és un cava brut, pensat per als grans amants de la Chardonnay. Amb un coupage variat que també inclou les varietats Pinot Noir, Macabeu i Parellada, és un cava de bombolla fina i que resulta molt suau, fresc i cremós en boca. Un cava emblemàtic de Freixenet que acumula èxits i reconeixements davant els principals experts vinícoles del món i que també va rebre la medalla d’or als premis Bacchus el 2018.

Finalment, el cava Freixenet Carta Rosé, llançat a finals de 2020, està elaborat a partir de raïm de les varietats Trepat i Garnatxa. Carta Rosé és un cava jove i fresc, d'un color maduixa viu i brillant, i una bombolla abundant de mida mitjana. A més, presenta aromes florals i a llorer, fusionats amb notes de fruits vermelles i exòtics, així com una gran frescor i lleugeresa en boca. El reconeixement dels premis Bacchus torna a posar de manifest la gran qualitat dels caves Freixenet.
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Plaques fotovoltaiques al celler del Priorat de Família Torres
Plaques fotovoltaiques al celler del Priorat de Família Torres
El celler ja ha reduït un 34% la petjada de carboni en relació amb el 2008 segons el balanç auditat del 2020
Il·lustració d'Estefanía Garcés
Il·lustració d'Estefanía Garcés | @naturaljuice_bcn
L'Estefanía Garcés ens explica com es fan els vins de maceració carbònica i quines diferències hi ha amb els vins joves
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 3 comentaris
Segons el cap d'enologia del Grup Freixenet, el primer en tocar físicament una ampolla Freixenet és el consumidor quan la treu de la caixa