receptes de cuina fàcils

MARIDATGE! Pollastre arrebossat a la "napolitana" amb Cava Castell d'Or Brut Organic

MARIDATGE! Croissant de pernil i formatge comté amb Clos Gelida 4 Heretats 2016

| 16/06/2021 a les 17:12h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Receptes de cuina, receptes de cuina fàcils, pollastre arrebossat

A l'hora de maridar plats fregits, els vins escumosos són sempre una gran aposta. En un pollastre arrebossat hi ha bastanta quantitat d'oli, sal i greix, i encara més quan, com en la nostra recepta, hi afegim salsa i formatge. Us proposem combinar el cava Castell d'Or Brut Organic amb una "milanesa a la napolitana", és a dir, un filet de pollastre arrebossat amb tomàquet, pernil i formatge gratinat. 

Castell d'Or és un cava amb escuma persistent, la qual neteja la sensació d'adherència del greix del pollastre a la boca, refrescant així el paladar amb cada glop. D'altra banda, la tendència dolça de la lactosa de la mozzarella es complementa amb l'entrada també dolça d'aquest cava brut, fet que ens aporta més sensació de volum en boca.
 
El tomàquet, tot i que és un ingredient delicat a l'hora de maridar per la seva elevada acidesa, realça la frescor i l'acidesa del cava. Qualifiquem un maridatge com plaent quan el plat i el vi que es combinen es veuen millorats quan es consumeixen junts, com en aquest cas.

RECEPTA FÀCIL DE POLLASTRE ARREBOSSAT

Ingredients

1 filet de pollastre tallat a làmines
100 gr. Farina
1 Ou
100 gr. Pa ratllat
Un polsim de sal, pebre i orenga
Oli de gira-sol
Formatge tipus mozarella
4 rodanxes de pernil dolç
100 gr. Tomàquet fregit
 
Elaboració

Salpebrar el pollastre al gust.
Tirar sal i orenga al pa ratllat.
Passar els filets per farina, ou batut i pa ratllat (en aquest ordre)
Fregir el pollastre en una paella amb oli de gira-sol fins que quedi daurat i cruixent.
Afegir el tomàquet fregit, pernil i el formatge sobre el pollastre arrebossat.
Gratinar al forn a 200 graus fins que es fongui el formatge.
Consumir calent.

 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Plaques fotovoltaiques al celler del Priorat de Família Torres
Plaques fotovoltaiques al celler del Priorat de Família Torres
El celler ja ha reduït un 34% la petjada de carboni en relació amb el 2008 segons el balanç auditat del 2020
Il·lustració d'Estefanía Garcés
Il·lustració d'Estefanía Garcés | @naturaljuice_bcn
L'Estefanía Garcés ens explica com es fan els vins de maceració carbònica i quines diferències hi ha amb els vins joves
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 4 comentaris
Segons el cap d'enologia del Grup Freixenet, el primer en tocar físicament una ampolla Freixenet és el consumidor quan la treu de la caixa