receptes de cuina fàcils

MARIDATGE! Pollastre arrebossat a la "napolitana" amb Cava Castell d'Or Brut Organic

MARIDATGE! Croissant de pernil i formatge comté amb Clos Gelida 4 Heretats 2016

| 16/06/2021 a les 17:12h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Receptes de cuina, receptes de cuina fàcils, pollastre arrebossat

A l'hora de maridar plats fregits, els vins escumosos són sempre una gran aposta. En un pollastre arrebossat hi ha bastanta quantitat d'oli, sal i greix, i encara més quan, com en la nostra recepta, hi afegim salsa i formatge. Us proposem combinar el cava Castell d'Or Brut Organic amb una "milanesa a la napolitana", és a dir, un filet de pollastre arrebossat amb tomàquet, pernil i formatge gratinat. 

Castell d'Or és un cava amb escuma persistent, la qual neteja la sensació d'adherència del greix del pollastre a la boca, refrescant així el paladar amb cada glop. D'altra banda, la tendència dolça de la lactosa de la mozzarella es complementa amb l'entrada també dolça d'aquest cava brut, fet que ens aporta més sensació de volum en boca.
 
El tomàquet, tot i que és un ingredient delicat a l'hora de maridar per la seva elevada acidesa, realça la frescor i l'acidesa del cava. Qualifiquem un maridatge com plaent quan el plat i el vi que es combinen es veuen millorats quan es consumeixen junts, com en aquest cas.

RECEPTA FÀCIL DE POLLASTRE ARREBOSSAT

Ingredients

1 filet de pollastre tallat a làmines
100 gr. Farina
1 Ou
100 gr. Pa ratllat
Un polsim de sal, pebre i orenga
Oli de gira-sol
Formatge tipus mozarella
4 rodanxes de pernil dolç
100 gr. Tomàquet fregit
 
Elaboració

Salpebrar el pollastre al gust.
Tirar sal i orenga al pa ratllat.
Passar els filets per farina, ou batut i pa ratllat (en aquest ordre)
Fregir el pollastre en una paella amb oli de gira-sol fins que quedi daurat i cruixent.
Afegir el tomàquet fregit, pernil i el formatge sobre el pollastre arrebossat.
Gratinar al forn a 200 graus fins que es fongui el formatge.
Consumir calent.

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Pixabay
The Champagne & Sparkling Wine World Championships ha reconegut amb un or al cava Núria Claverol Homenatge 2015 de Sumarroca
Imatge il·lustrativa
Cavatast
Del 7 al 9 d'octubre, un ampli ventall de caves de tota la D.O. Cava i empreses de restauració exposaran al Parc Lluís Companys
Imatge il·lustrativa
Quatre professionals del vi l’han tastat a cegues per intentar endevinar amb quina varietat i com s’ha elaborat