Engega Espai Priorat

| 24/05/2011 a les 05:05h
Arxivat a: Actualitat
La primera mostra internacional dels grans vins de Priorat està en marxa des d'ahir
La DOQ Priorat aplega des d'ahir un total de 40 compradors i 22 periodistes especialitzats de diferents països de fora de la Unió Europea, per a copsar sobre el terreny les característiques dels vins d’aquesta denominació d’origen. Torroja del Priorat, i en concret l’edifici històric i noble de Cal Compte, ja era un formiguer des de les 10 h del matí, quan la comitiva de prescriptors de països emergents van envair la petita plaça de l’Església per escoltar la salutació de benvinguda del president de la DOQ Priorat, Sal·lustià Àlvarez, i la interpretació al centenari orgue de l’església de la música del “Cant dels ocells”, de Pau Casals. Tot seguit, la primera planta i la terrassa de Cal Compte van donar el tret de sortida d’Espai Priorat 2011, una experiència insòlita de negoci que busca seduir els principals importadors i cronistes del món del vi de països com els Estats Units d’Amèrica, la Xina, l’Índia, el Japó, Taiwan o Suïssa. L’objectiu de la DOQ Priorat és obrir nous mercats en un moment de dificultats econòmiques en els mercats més tradicionals.

Un total de 21 cellers de la DOQ Priorat van participar en el tast d’ahir a Cal Compte de Torroja, mentre que avui se’ls afegiran 23 cellers més en un altre tast que es durà a terme en el marc històric i incomparable de Scala Dei, tot just a l’esplanada de davant les restes de la cartoixa.
Espai Priorat compta amb el suport d’un pla de comercialització a tercers països amb fons de la Unió Europea, vehiculat a través de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi).


També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya | CRDO Conca de Barberà
Sergi Cortés
Les Catedrals del Vi, el paisatge, els cellers modernistes, la varietat trepat o el Viver de Celleristes són particularitats que fan de la DO Conca de Barberà una denominació d'origen única
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala
Tots els vins contenen sulfits perquè els sulfits són un component natural que contenen les plantes, les persones i els animals. Al vi, tradicionalment s'han afegit (més) sulfits per conservar-los i que no es contaminin. Us proposem cinc vins sense sulfits afegits.
Pannes de suro
Pannes de suro | Institut Català del Suro
Recuperem un article de Sergi Cortés del 2017 per explicar que els boscos d'alzina prevenen els incentis i emmagatzemen CO2 (per frenar el canvi climàtic). Catalunya fabrica la majoria de taps de suro de l'Estat