receptes de cuina fàcils

MARIDATGE! Croissant de pernil i formatge comté amb Clos Gelida 4 Heretats 2016

Les notes salines del pernil i del formatge comté demanen bombolles de Cava, i l'acidesa del vi netejarà el greix de la massa del croissant i contrarestarà les sevs sensacions dolces.

VÍDEO MARIDATGE! ​Biquini de sobrassada i formatge Maó amb el Caligo 2013

| 09/06/2021 a les 11:25h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Receptes de cuina, croissant amb pernil i formatge, receptes de cuina fàcils
Imatge il·lustrativa
En la senzillesa està el gust. Un mos tan quotidià com el d'un croissant es pot convertir en una combinació més que captivadora.
 
Tendim a associar els maridatges amb plats principals elaborats, d'una certa complexitat, i fins i tot, sofisticats, sense pensar que una simple peça de pastisseria, amb el farciment adequat, pot lluir al costat del vi correcte tant o més que un plat complet.
 
Us proposem combinar un croissant farcit de pernil ibèric i formatge comté amb el Clos Gelida 4 Heretats 2016. 
 
En primer lloc obtindrem un maridatge d'afinitat entre el croissant i les aromes de criança del vi. Un croissant és una massa de pasta de full fermentada elaborada a base de mantega, per la qual cosa el seu sabor és afí a les notes làctiques i de brioix presents en Clos Gelida.
 
D'altra banda, existeix una combinació perfecte de les notes salines del pernil i del formatge comté, amb les bombolles del Cava.
 
Finalment, també estem davant un maridatge de contrast. L'acidesa del vi ens neteja la boca del greix de la massa i contraresta les sensacions dolces del croissant.
 

 
La gastronomia mor quan es perd la curiositat. A vegades, menys és més.
 
 
RECEPTA

INGREDIENTS
  • Croissant
  • Pernil ibèric
  • Formatge comté
ELABORACIÓ
  • Tallem el croissant per la meitat, i el col·loquem sobre una paella calenta fins que es dauri.
  • Una vegada daurat, col·loquem el formatge i el pernifl a dins del croissant a manera d'entrepà.
  • Consumir calent.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
El director general de Castell d'Or creu que el cava "té un gran futur" i aposta per obrir delegacions en mercats ja consolidats.
Els cuiners Jaime Lieberman i Jon Giraldo davant la casa que acull l'Spoonik.
Els cuiners Jaime Lieberman i Jon Giraldo davant la casa que acull l'Spoonik. | Jordi Bes
Jordi Bes
El barceloní Spoonik combat el cansament pandèmic amb un estiu de sopars abans del tancament definitiu aquest setembre | Els cuiners Jon Giraldo i Jaime Lieberman posen fi al negoci per l'efecte del procés català, però també per l'econòmic del virus: "Barcelona no és el lloc"
Aquest juny ha sortit a la venda la nova gamma de vins Ritual del celler de la Granada, formada per un vi blanc i un vi rosat.