receptes de cuina fàcils

MARIDATGE! Croissant de pernil i formatge comté amb Clos Gelida 4 Heretats 2016

Les notes salines del pernil i del formatge comté demanen bombolles de Cava, i l'acidesa del vi netejarà el greix de la massa del croissant i contrarestarà les sevs sensacions dolces.

VÍDEO MARIDATGE! ​Biquini de sobrassada i formatge Maó amb el Caligo 2013

| 09/06/2021 a les 11:25h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Receptes de cuina, croissant amb pernil i formatge, receptes de cuina fàcils
Imatge il·lustrativa
En la senzillesa està el gust. Un mos tan quotidià com el d'un croissant es pot convertir en una combinació més que captivadora.
 
Tendim a associar els maridatges amb plats principals elaborats, d'una certa complexitat, i fins i tot, sofisticats, sense pensar que una simple peça de pastisseria, amb el farciment adequat, pot lluir al costat del vi correcte tant o més que un plat complet.
 
Us proposem combinar un croissant farcit de pernil ibèric i formatge comté amb el Clos Gelida 4 Heretats 2016. 
 
En primer lloc obtindrem un maridatge d'afinitat entre el croissant i les aromes de criança del vi. Un croissant és una massa de pasta de full fermentada elaborada a base de mantega, per la qual cosa el seu sabor és afí a les notes làctiques i de brioix presents en Clos Gelida.
 
D'altra banda, existeix una combinació perfecte de les notes salines del pernil i del formatge comté, amb les bombolles del Cava.
 
Finalment, també estem davant un maridatge de contrast. L'acidesa del vi ens neteja la boca del greix de la massa i contraresta les sensacions dolces del croissant.
 

 
La gastronomia mor quan es perd la curiositat. A vegades, menys és més.
 
 
RECEPTA

INGREDIENTS
  • Croissant
  • Pernil ibèric
  • Formatge comté
ELABORACIÓ
  • Tallem el croissant per la meitat, i el col·loquem sobre una paella calenta fins que es dauri.
  • Una vegada daurat, col·loquem el formatge i el pernifl a dins del croissant a manera d'entrepà.
  • Consumir calent.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Màrius Fuertes
L'enòleg i nutricionista Màrius Fuertes contextualitza algunes "obvietats" dels aspectes nutricionals del vi
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
La marca col·lectiva celebra la primera edició de la Nit de Verema i insta a la Generalitat a desplegar la llei abans de la pròxima verema
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz | Mugaritz
Guillermo Cruz hauria sostret els vins del Mugaritz per consum propi i per vendre'ls a tercers