segell 100x100 xarel·lo

Els vins 100x100 xarel·lo de la DO Penedès ja tenen distintiu

Els vins hauran de presentar una traçabilitat del 100x100 de la varietat Xarel·lo i obtenir 72 punts o més al comitè de tast de la DO

El distintiu 100x100 xarel·lo pretén posicionar encara més la varietat i donar-li visibilitat

La revista americana Wine&Spirits escull un cava i un vi català entre els 50 millors vins del 2020

| 31/05/2021 a les 19:25h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Denominacions d'Origen, 100x100 xarel·lo, segell 100x100 xarel·lo

La DO Penedès ha presentat un nou distintiu que permetrà identificar les ampolles dels vins elaborats únicament amb la varietat xarel·lo. Aquest distintiu el podran demanar tots els cellers que estiguin sota l’empara de la DO Penedès i es col·locarà a l’ampolla del vi. Aquesta iniciativa neix en el plenari del Consell Regulador de la DO Penedès amb l’objectiu de donar visibilitat als vins d’aquestes característiques que s’elaboren dins de la denominació d’origen i, concretament, amb la varietat estrella penedesenca per tal de posicionar-la com a varietat de referència.
 
La DO Penedès ha remarcat que aquest nou distintiu és opcional i només poden col·locar-se en ampolles de vi qualificades com a 100x100 xarel·lo, amb prèvia justificació de traçabilitat. A més caldrà que hagi obtingut una puntuació de 72 punts sobre 100 o superior en el comitè de tast que qualifica els vins DO Penedès. Els cellers el podran demanar al mateix temps que el distintiu de control d’embotellat.
 
La varietat per excel·lència del Penedès

Amb una producció de més de 700 hectàrees, la xarel·lo és la varietat més conreada dins de la DO Penedès. Amb una bona adaptació als climes i terrers de la zona, produeix raïms equilibrats i de qualitat, especialment els de vinyes velles.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Sense cap ànim de polemitzar sobre aquest tipus de vins (hi ha vins "naturals" bons i vins "naturals" dolents), us recomanem 5 vins de mínima intervenció que no us deixaran indiferents.
Miquel Torres Maczassek en un moment del simposi
Miquel Torres Maczassek en un moment del simposi
L’agricultura regenerativa contribueix a fixar el carboni, retorna la vida al sòl i frena l’erosió | Reputats experts nacionals i internacionals urgeixen a accelerar la transició cap a aquest nou model agrícola davant del repte del canvi climàtic
Imatge il·lustrativa
Aquest juny ha sortit a la venda la nova gamma de vins Ritual del celler de la Granada, formada per un vi blanc i un vi rosat.