Fira del Vi de Falset

La Fira del Vi de Falset tancarà amb prop de 2.500 tastos reservats

Els organitzadors es proposen repetir aquesta fórmula el 2022, just després de la celebració del certamen presencial el primer cap de setmana de maig

| 30/05/2021 a les 09:38h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Fires, Fira del Vi de Falset
Imatge il·lustrativa
La Fira del Vi acaba una edició especial en la qual els cellers han fet d’estands i tota la comarca del Priorat ha estat el “recinte firal". Un cop s’acabi el certamen, demà dilluns, la Fira del Vi (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant) haurà fet possible gairebé 2.500 reserves de tastos en els cellers.

Gairebé el 50% del públic desplaçat ha sigut de les comarques de Barcelona

52 cellers han ofert degustacions prèvia reserva mitjançant una plataforma online amb un molt bon balanç. A falta de comptabilitzar les reserves que puguin generar-se aquests últims dies, hauran estat prop de 2.500 els tastos, dels quals un 55% corresponen a cellers de la DOQ Priorat i un 45% de la DO Montsant (en una proporció semblant al percentatge de cellers de les dues denominacions que han participat de la Fira del Vi d’aquest any).
 
Pel que fa al públic que s’ha desplaçat als cellers del Priorat, un 47% són de les comarques de Barcelona i, encara més concretament, en un 20% dels casos han estat de Barcelona ciutat. Tarragona (5,8%) i Reus (6,9%) són altres ciutats amb un important pes entre els visitants que ha tingut la comarca durant el mes de maig. Pel que fa a la resta, la distribució dels públics queda molt repartida arreu de totes les comarques de Catalunya.
 
“Tot buscant solucions arran de la pandèmia, hem trobat una fórmula que amb tota seguretat volem continuar l’any vinent, sempre que seguim comptant amb la complicitat dels cellers i de les denominacions d’origen”, afirma l’alcalde de Falset i president de la comissió organitzadora, Carlos Brull. De fet, segons Brull, “aquesta és una fórmula que ens ha de permetre celebrar la Fira com l’havíem fet durant 25 anys, de manera presencial el primer cap de setmana de maig, i seguidament fer possible que el certamen es mantingui viu durant tot el mes amb activitats als pobles i tastos als cellers”.
 

Els cellers participants, d’altra banda, ja han començat a fer arribar les enquestes de satisfacció a l’organització. A falta encara de la recepció de totes les opinions, de les enquestes se’n desprèn que un 75% dels cellers que han participat en la Fira tenen intenció de repetir l’experiència de cara a l’any vinent. Respecte al grau de coneixement del món del vi per part dels visitants, els cellers opinen que un 60% tenia un nivell “mitjà”, mentre que un 10% el tenia “alt” i un 30% “baix”
 
Finalment, i a tenor de les enquestes de satisfacció del públic, un 95% dels visitants afirma que repetiria l’experiència si es tornés  a produir, alhora que un 61% assegura que ha aprofitat la Fira per passar el cap de setmana o “més de dos dies” a la comarca.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
El B.O.E. certifica la nova zonificació de la DO Cava | La nova normativa es reflectirà a les ampolles a partir de l’1 de gener de 2022
Els elaboradors amb Álvaro Ribalta (segon per l'esquerra) i Jordi Rius (primer per la dreta)
Els elaboradors amb Álvaro Ribalta (segon per l'esquerra) i Jordi Rius (primer per la dreta)
Jordi Bes
​La denominació d'origen reivindica que el seu fort són els vins de garnatxa i reclama que no s'implantin nous aerogeneradors a la comarca | El primer tast postcovid de la DO el condueix Álvaro Ribalta, Master of Wine, que ha tornat a Catalunya després de 15 anys a Londres
S’obre la convocatòria de presentació de cartes de vins fins els mes de setembre