Millor vi català de syrah

El millor vi de raïm syrah de l'Estat és català segons la crítica especialitzada

​La Guia Peñín atorga 95 sobre 100 punts a un syrah empordanès

La Guia de Vins dona a conèixer el millor vi de Catalunya

| 26/05/2021 a les 19:00h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Millor vi català de syrah, millors vins catalans
La finca d'on prové el syrah,  situada a l'Empordà, rep forts vents que ajuden a mantenir sempre un estat sanitari òptim del raïm.
La finca d'on prové el syrah, situada a l'Empordà, rep forts vents que ajuden a mantenir sempre un estat sanitari òptim del raïm.
Segons la crítica especialitzada espanyola el Finca Garbet 2015 de Perelada és el millor vi de syrah de l'Estat. El rànquing de la Guia Peñin 2021 destaca que és un monovarietal amb uns atributs a mig camí entre el model australià i francès.

A la versió digital de la Guia Peñin 2021 es poden contar 163 vins elaborats exclusivament amb la varietat syrah mentre que unida amb altres varietats mostra 708 marques.

“Si anem –destaca la publicació– a la cúspide de la taula, és a dir, els vins excepcionals del tram 95-100 punts, només una marca monovarietal de syrah arriba als 95 punts!” la màxima puntuació, i aquesta marca és Perelada i el seu Finca Garbet 2015.
La Guia Peñin destaca que “La finca Garbet situada quasi en un balcó que mira al mar, és un repte al clima, però sotmès a la repetida influència de la Tramuntana, un vent que afortunadament seca ràpid la humitat, però tampoc deixa créixer el raïm concentrant les seves baies. Les seves característiques estan a mig camí entre el model australià i francès. Té calidesa, cos, amb un color no gaire intens però amb certa expressió i complexitat de fruita madura, que és el més difícil. La vinya és a prop d’una zona abrupta i molt airejada de la costa amb terrenys de gran drenatge”.


Finca Garbet 2015

Celler: Perelada
DO: Empordà
Varietats: Syrah
Criança: 24 mesos
Preu aproximat: 100 euros

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Imatge il·lustrativa
La mostra de vins naturals se celebrarà de l’11 al 13 de desembre al pavelló Firal de Vilafranca del Penedès
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes Lozano
El sommelier Ton Colet (El Cigró d'Or) recomana un xarel·lo, un macabeu i una parellada com a vins blancs de varietats tradicionals, i un sumoll, una garnatxa i una carinyena de negres
Una imatge del web del celler prioratí
Una imatge del web del celler prioratí | Mas Martinet
En la categoria d’Igualtat d’Oportunitats en el treball i conciliació