Most Festival 2021

Cinema i vi es donen cita al desè Most Festival

El Most 2021 serà del 3 al 13 de juny a Vilafranca del Penedès i del 8 al 20 de juny al Priorat

​El festival lluïrà grans preestrenes internacionals, tastos i altres activitats

| 25/05/2021 a les 18:25h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Fires, Most Festival 2021
Imatge il·lustrativa
L'únic festival de cinema del vi de l'Estat i un dels més importants d'Europa celebrarà la seva desena edició amb un programa carregat de projeccions i activitats per als amants del cinema i el vi. Serà del 3 al 13 de juny a Vilafranca i altres municipis del Penedès, i del 18 al 20 de juny al Priorat.

La gala d'inauguració, presentada pel periodista de TVC Jordi Eroles, comptarà amb la presència de l’equip de Sapiens del vi, liderat per Ferran Centelles, que rebrà el Premi Honorífic Most 2021. Tot seguit es projectarà Wine Masters: Penedès Spain del director Klaas de Jong (Països Baixos, 2020). Miquel Torres Maczasseck, director general del celler Família Torres i un dels protagonistes d’aquest documental, serà present a la gala.

Divendres 4 de juny s'hi estrenarà Vignes dans le rouge, de Christophe Fauchère (França, 2020). En acabar la sessió Lluís Giralt, tècnic de la Secció de Viticultura de l’INCAVI, farà cinc cèntims dels treballs de recerca i els assajos que estan duent a terme a la recerca de varietats resistents al canvi climàtic. La seva intervenció donarà peu a un debat amb el públic assistent.

La gala de cloenda, diumenge 13 de juny, comptarà de nou amb el periodista Jordi Eroles de mestre de cerimònies, i començarà presentant el Premi Honorífic Most 2021, Pere Portabella. La gala clourà amb la presentació i l'estrena catalana d’El ventre del mar, darrera pel·lícula d’Agustí Villaronga.

Un total de 41 obres que inclouen 14 documentals, 10 ficcions i 17 espots conformen la secció Collita 2021 i procedeixen de 9 països diferents. Pel que fa a la secció Gran Reserva, a més de la mencionada estrena d'El ventre del mar, el Most presenta una selecció de títols internacionals premiats a Berlín i Venècia: el flamant Ós d’Or a la millor pel·lícula de la Berlinale, la iraniana La vida de los demás, de Mohammad Rasoulof; el drama romàntic d’època Ammonite, del director britànic Francis Lee, protagonitzat per Kate Winslet i Saoirse Ronan, i La mujer del espía, del conegut cineasta japonès Kiyoshi Kurosawa, que va guanyar el premi a millor director a la passada edició del Festival de Venècia.

Most als cellers

El Most Festival converteix en sales de cinema del vi els espais més emblemàtics dels cellers Sumarroca, Recaredo, Codorniu, Celler de l’Hospital de Sitges, Jean Leon i Celler Eudald Massana. El Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges i l’Ajuntament de Sitges uneixen esforços per estrenar-se al festival amb un Most als cellers.


Pack #mostacasa

El festival ofereix un pack amb una ampolla de vi, una selecció de formatges Xerogots, una copa del Most Festival i l'entrada inclosa per 20€.
 

Per a més informació de les pel·lícules, compra d'entrades i esdeveniments del Most Festival 2021, podeu entrar al seu lloc web: http://www.mostfestival.cat/

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
El B.O.E. certifica la nova zonificació de la DO Cava | La nova normativa es reflectirà a les ampolles a partir de l’1 de gener de 2022
Els elaboradors amb Álvaro Ribalta (segon per l'esquerra) i Jordi Rius (primer per la dreta)
Els elaboradors amb Álvaro Ribalta (segon per l'esquerra) i Jordi Rius (primer per la dreta)
Jordi Bes
​La denominació d'origen reivindica que el seu fort són els vins de garnatxa i reclama que no s'implantin nous aerogeneradors a la comarca | El primer tast postcovid de la DO el condueix Álvaro Ribalta, Master of Wine, que ha tornat a Catalunya després de 15 anys a Londres
S’obre la convocatòria de presentació de cartes de vins fins els mes de setembre