Consells per trobar feina de cuiner

Alguns consells per trobar feina com a cuiner

Per Cristina Cusí, Responsabe de Restauració de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona

| 25/05/2021 a les 08:47h
Arxivat a: Per aprendre'n, feina de cuiner, Consells per trobar feina de cuiner
Imatge il·lustrativa
Avui m'han demanat, com tantes altres vegades, que recomanés un restaurant. La gent no és conscient de la responsabilitat que això implica i que per a poder encertar en la recomanació, hauriem de fer-nos algunes reflexions sobre el que estem realment cercant.

La sensació de satisfacció que un pot rebre anant a un determinat restaurant o un altre influeix en l'herència que ens ha donat una determinada cultura, una família, uns orígens...  Això mateix passa a l'hora de cercar feina. Molt poca gent realment es qüestiona perquè està preparat i a quines feines vol accedir. En primer lloc has de tenir clar quin és el teu perfil i a on vols adreçar a la teva candidatura. Per això, igual que amb els restaurants, s'han de tenir en compte alguns factors per a poder fer una bona tria:

1 - El "boca orella"

Donar veus que estàs cercant feina a amics, coneguts i familiars pot ser una bona opció, mai saps qui -de prop del teu cercle- pot estar cercant una plaça a cobrir, o coneix algú proper que està buscant algú determinat i aquest podries ser tu.

SIgues pacient amb les feines i fes les coses amb seny. Intenta no deixar mai una feina sense tenir-ne un altre aparaulada. Això com a professional diu molt de la persona. Sempre s'ha de quedar bé a les emprese perquè mai saps on acabaràs treballant novament en un futur.

2 - Les xarxes

Les xarxes són una font impulsiva d'oferir i comunicar necessitats. S'ha d'estar molt pendent d'elles per no perdre aquestes publicacions tan "en temps real". Podríen ser la vostra sol·lució, cal estar atents.

3 - Les plataformes professionals

Trobem diferents models, però independentment de la plataforma on adrecis el teu currículum, és interessant tenir sempre a punt totes les teves dades i la teva informació curricular actualitzada. LinkedIn, per exemple, és una plataforma respectuosa i rigorosa que us pot ajudar encara que ja tingueu feina ja que va donant informació d'empreses que busquen candidatures com la teva. 

4 - El Currículum

No cal dir que la formació i l'experiència són factors decisius. Moltes cuines donaran més importància a la formació perquè l'experiència entendran que l'adquirireu amb el temps a la seva cuina. La relació amb proveïdors o les compres, per exemple, són aspectes més complicats d'aprendre només amb formació, sense treballar-los en una cuina professional. Les empreses són conscients d'això.
Poseu sempre les formacions acadèmiques i cursos que serveixin per a la feina en qüestió. El carnet de conduir, per exemple, pot ser necessari per a la feina, però els quinze cursos de macramé, rafting o programació en javascript només indicaran dispersió. Aquí podeu veure l'exemple d'un currículum ben fet per a una feina de cuiner: CV para cocinero.


Algunes recomanacions bàsiques

- No menteixis al teu currículum ni durant l'entrevista de feina, s'agafa abans a un mentider que a un coix.
- Si deixes referències, que siguin contactes amb els quals has deixat bona empremta i bon record laboral. Que mai siguin feines de menys de sis mesos.
- En l'àmbit de formació complementària, remarca la teva formació acadèmica, només la que tingui a veure amb la tipologia de feina del teu interès. 
- No facis arribar el teu currículum a tot arreu, centra els teus enviaments als llocs que consideris més apropiats.
- I sobretot, estigues al cas del retorn de les comunicacions perdudes, que a les xarxes poden ser moltes.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
El B.O.E. certifica la nova zonificació de la DO Cava | La nova normativa es reflectirà a les ampolles a partir de l’1 de gener de 2022
Els elaboradors amb Álvaro Ribalta (segon per l'esquerra) i Jordi Rius (primer per la dreta)
Els elaboradors amb Álvaro Ribalta (segon per l'esquerra) i Jordi Rius (primer per la dreta)
Jordi Bes
​La denominació d'origen reivindica que el seu fort són els vins de garnatxa i reclama que no s'implantin nous aerogeneradors a la comarca | El primer tast postcovid de la DO el condueix Álvaro Ribalta, Master of Wine, que ha tornat a Catalunya després de 15 anys a Londres
S’obre la convocatòria de presentació de cartes de vins fins els mes de setembre