vins de Barcelona

Vuit coses que has de saber sobre els vins de Barcelona

Sabies que a la província de Barcelona hi ha 5 denominacions d'origen? Sabies que és la província que té més cellers de la península Ibèrica?

Què vol dir tastar un vi? 7 coses que has de saber sobre els nostres sentits i el tast

| 20/05/2021 a les 06:10h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Per aprendre'n, vins de Barcelona
El Wine Bar del celler Bouquet d'Alella permet fer una copa de vi en un entorn privilegiat a quinze minuts de Barcelona
El Wine Bar del celler Bouquet d'Alella permet fer una copa de vi en un entorn privilegiat a quinze minuts de Barcelona
Barcelona és una gran marca mundial en molts aspectes i el vi no és una excepció. Aglutina una gran quantitat de cellers de cinc denominacions d'origen que intenten fer de la marca "Barcelona" un dels seus missatges. Sigui com sigui, cal destacar la quantitat de cellers que elaboren vins de gran qualitat a la província amb vinyes cada vegada més ecològiques. A continuació, vuit coses que has de saber dels vins i Barcelona.

1 - A la província de Barcelona hi ha cinc denominacions d'origen; DO Catalunya, DO Alella, DO Pla de Bages, DO Penedès i DO Cava.

2- En tota la península Ibèrica no hi ha una província amb més cellers que Barcelona. A Catalunya, segons PRODECA (Promotora d'Exportacions de Catalunya), hi ha més de 600 cellers. Més de la meitat d'aquests estan a la província de Barcelona.

3 - Segons eleconomista.es, els dos cellers de Catalunya que més facturen són a Barcelona. Freixenet, líder en vendes d'escumosos i Família Torres, líder en vendes de vi tranquil, amb unes facturacions de 170.077.413 euros i 169.866.000 euros respectivament durant el 2019.

4 - A la província de Barcelona hi ha les denominacions d'origen més grans en nombre de cellers; la DO Catalunya, DO Cava i DO Penedès, i també la més petita de Catalunya, la DO Alella, amb només 9 cellers elaboradors.

5 - La vinya més propera a Barcelona la trobem a Alella, a només 15 minuts de la ciutat, i pertany a la denominació que porta el mateix nom del poble.
 
6- La província de Barcelona, amb una extensió relativament petita, té una gran diversitat de vins gràcies als seus diferents sòls i climes. Des del sauló de la DO Alella fins als diferents terrenys del Penedès -10 subzones-, passant pels climes mediterranis del litoral barceloní i els més continentals del Bages, la diversitat i la qualitat està assegurada.
 

Vinya de l'Heretat de Can llopart, a Subirats. Foto: Sergi Cortés


7- El Penedès, amb més de 17.000 hectàrees, és la zona amb més plantació de vinya inscrita*.

8- La majoria d'elaboradors ofereixen visites als cellers amb tastos de vins, amb desenes de propostes atractives i per a totes les butxaques; rutes per les vinyes amb bicicletes o segways, tastos entre vinyes, activitats per a grups, casaments, caps de setmana amb nits incloses...

* DO Catalunya: La DO Catalunya, a més dels cellers que té inscrits en exclusiva, també té cellers inscrits en d’altres Denominacions d’Origen. Els valors totals de la DO Catalunya donen una superfície de vinya de 42.431,00ha.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

VINS AFRANCESATS
Manuel Durán, 27/05/2021 a les 12:23
+0
-0
La DO CAVA no es una DO perqué no garanteix un producte amb identitat gracies a las imitacions de Champagne

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
El director general de Castell d'Or creu que el cava "té un gran futur" i aposta per obrir delegacions en mercats ja consolidats.
Els cuiners Jaime Lieberman i Jon Giraldo davant la casa que acull l'Spoonik.
Els cuiners Jaime Lieberman i Jon Giraldo davant la casa que acull l'Spoonik. | Jordi Bes
Jordi Bes
El barceloní Spoonik combat el cansament pandèmic amb un estiu de sopars abans del tancament definitiu aquest setembre | Els cuiners Jon Giraldo i Jaime Lieberman posen fi al negoci per l'efecte del procés català, però també per l'econòmic del virus: "Barcelona no és el lloc"
Aquest juny ha sortit a la venda la nova gamma de vins Ritual del celler de la Granada, formada per un vi blanc i un vi rosat.