vins catalans

​La Fredat 2016, fresc i amb marcat caràcter prioratí

"La Fredat 2016 té un perfil una mica menys assolellat, més fresc i àcid, que permet portar la confitura de les seves fruites amb lleugeresa", explica la Estefanía Garcés, sommelier.

5 vins negres de menys de 6 euros que trobareu al supermercat i heu de tastar

| 06/05/2021 a les 08:09h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, la fredat del priorat, vins catalans, vins del priorat, Fredat Casa Gran del Siurana
Imatge il·lustrativa
La Fredat 2016 és un vi negre monovarietal de garnatxa, elaborat pel celler Casa Gran del Siurana, a la DOQ Priorat. Els seus ceps són de muntanya, plantats en terrasses sobre els sòls típics d'aquesta denominació d'origen; llicorella o, cosa que és el mateix, pissarra esmicolada.
 
El vi ha estat envellit durant 15 mesos en bóta de roure francès. Destaca el seu color granat, les seves aromes a fruits vermells madurs i herbes mediterrànies, així com els seus tocs especiats i torrats. En boca és llaminer i està ben equilibrat, és fresc i té una acidesa molt ben integrada. La presència dels tanins és prou evident, però són madurs i no destaquen sobre els altres sabors i aromes.
 
L'històric estil i perfil dels vins del Priorat és de vins potents i de gran tannicitat. Podem afirmar que aquesta ampolla pertany a un nou estil amb un perfil una mica menys assolellat, més fresc i àcid, que permet portar la confitura de les seves fruites amb lleugeresa.
 
No obstant això, el clima mediterrani i, sobretot, els sòls del Priorat, són factors que caracteritzen La Fredat 2016. Un sòl particular que marca molt el resultat final del vi; una llicorella que ens aporta una singular mineralitat. Una qualitat que associem a notes de tinta xinesa, carbó, aromes terroses… Un terroir present dins l'ampolla que ens aporta sabor del paratge d'on prové.


LA FREDAT 2016
Celler:
Casa Gran del Siurana
Varietats: Garnatxa negra
DOQ Priorat
Preu aproximat: 24 euros



 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Els 12 cuiners del festival.
Els 12 cuiners del festival. | festival gastronòmic oríGenes
Ruth Troyano
El festival gastronòmic OríGenes tindrà lloc un o dos cops l’any. De moment se celebrarà al Palauet de Teià, però no descarten altres localitzacions
Imatge il·lustrativa
​Els cellers De Muller de Reus, Padró i Família de Bràfim i Vives Ambròs de Montferri han estat els que han aconseguit més distincions, en una edició que ha quedat molt repartida entre el territori
Imatge il·lustrativa
El xef Fran López va dissenyar un menú especial maridat amb els Corpinnat del celler penedesenc