coronavirus

La restauració tornarà a servir sopars a partir del dia 10

També s'estudia allargar el toc de queda fins a les 11 de la nit per donar marge als establiments i la ciutadania

| 30/04/2021 a les 12:07h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, restauració i covid, horaris restauració
Ambient en una terrassa de Barcelona
Ambient en una terrassa de Barcelona | Helena Margarit
El Procicat anunciarà aquest divendres que els bars i els restaurants del país podran servir sopars en espais interiors i exteriors a partir del 10 de maig, tal com ha pogut confirmar NacióDigital. Catalunya iniciarà el mes de la desescalada amb una altra caiguda d'una de les mesures restrictives de més llarga duració, pràcticament des de l'octubre de l'any passat, quan se'n va ordenar el tancament. Des de fa uns mesos, la restauració només pot fer servei de taula fins a les 17 hores.

El Govern també està estudiant allargar una hora més el toc de queda, fins a les 11 de la nit, per donar més marge tant als establiments de restauració com a la ciutadania que hi vulgui anar a sopar.

Tot això quan queden deu dies per la caiguda de l'estat d'alarma, que elimina el toc de queda o el confinament de Catalunya. El Govern, però, ja va confirmar aquest dijous en sessió parlamentària la intenció de buscar un mecanisme legal que permeti mantenir el toc de queda sense la necessitat d'un estat d'alarma en vigència.

Pel que fa a la resta de les mesures, destaca la reobertura dels parcs d'atraccions el dia 3. Aquestes decisions se sumen a les de la setmana passada, que concloïen el confinament comarcal, permetien obrir els bars i restaurants dels centres comercials i suprimien la limitació de fer reunions socials amb persones de la mateixa bombolla. En educació, també es va reprendre l'ensenyament presencial al complet tant en batxillerat com en els cicles formatius.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Al 55è concurs Tastavins DO Penedès s'han presentat 149 mostres de 48 cellers | Us llistem els vins premiats posant el focus en els 7 vins amb la categoria Or
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc de la Terra Alta, i un vi rosat i un vi negre del Montsant
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Setmana del Vi Català torna el pròxim octubre | El Showroom del Vi Català se celebrarà a Fira Barcelona, en el marc del Gastronomic Forum