enologia

Submergir-los al mar, un nou mètode per envellir els vins de la Terra Alta i el Priorat

Un projecte vitivinícola vol analitzar de quina manera evoluciona el vi sota l'aigua

| 26/04/2021 a les 14:02h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, parc submarí, Societat d'Explotacions Submarines, Terra Alta, S'Àmfora, Viticultura, Port de Tarragona, enologia
El moment en què deixen àmfores de vi sota les aigües del Port de Tarragona.
El moment en què deixen àmfores de vi sota les aigües del Port de Tarragona. | Cedida
Un projecte vitivinícola va submergir, divendres passat, 100 àmfores de vi a les aigües del Port de Tarragona. És un nou mètode per envellir vins elaborats per cellers de la Terra Alta i el Priorat, una iniciativa impulsada per l'empresa S'Àmfora que es basa en analitzar de quina manera envelleix el vi submergit dins el mar, així com de quina manera evoluciona de manera natural. La previsió és que estiguin un any sota l'aigua.

"El vi en àmfora marina envelleix més ràpidament que en terra ferma i li atorga unes condicions organolèptiques molt diferents gràcies a un procés d'immersió que el preserva totalment de la llum i n'afavoreix la seva recirculació amb un moviment constant sota el mar", destacava Xavier Belda, un dels líders de la iniciativa. El projecte també aprofitarà per submergir olis i vermuts.

La zona escollida per enfonsar les àmfores està ubicada dins el parc subaquàtic que gestiona la Societat d'Explotacions Submarines (SES). Aquest és l'únic parc submarí de l'Estat, una zona destinada –des de l'any 1994- a l'enfonsament d'embarcacions. Entre altres vaixells enfonsats hi destaca el Dragonera, una gran embarcació i altres estructures que actuen com a biòtops, preservant més de 250 espècies.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Codorníu homenatja el seu creador, Josep Raventós Fatjó, en commemoració dels 150 anys del primer cava
Imatge il·lustrativa
Amb l’arribada del bon temps i més hores de sol, el celler Codorníu ofereix un festival del 6 al 9 d’abril ple d’activitats i maridat amb cava
Javier Suqué, president i copropietari amb Delfí Sanahuja, enòleg i director tècnic
Javier Suqué, president i copropietari amb Delfí Sanahuja, enòleg i director tècnic
La companyia, que creix un 10% en vendes el 2022, basa l’estratègia de futur en la innovació i experimentació per assolir l’excepcionalitat en els seus vins.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Entrevista a la responsable de sostenibilitat i medi ambient de Freixenet