enologia

Submergir-los al mar, un nou mètode per envellir els vins de la Terra Alta i el Priorat

Un projecte vitivinícola vol analitzar de quina manera evoluciona el vi sota l'aigua

| 26/04/2021 a les 14:02h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, parc submarí, Societat d'Explotacions Submarines, Terra Alta, S'Àmfora, Viticultura, Port de Tarragona, enologia
El moment en què deixen àmfores de vi sota les aigües del Port de Tarragona.
El moment en què deixen àmfores de vi sota les aigües del Port de Tarragona. | Cedida
Un projecte vitivinícola va submergir, divendres passat, 100 àmfores de vi a les aigües del Port de Tarragona. És un nou mètode per envellir vins elaborats per cellers de la Terra Alta i el Priorat, una iniciativa impulsada per l'empresa S'Àmfora que es basa en analitzar de quina manera envelleix el vi submergit dins el mar, així com de quina manera evoluciona de manera natural. La previsió és que estiguin un any sota l'aigua.

"El vi en àmfora marina envelleix més ràpidament que en terra ferma i li atorga unes condicions organolèptiques molt diferents gràcies a un procés d'immersió que el preserva totalment de la llum i n'afavoreix la seva recirculació amb un moviment constant sota el mar", destacava Xavier Belda, un dels líders de la iniciativa. El projecte també aprofitarà per submergir olis i vermuts.

La zona escollida per enfonsar les àmfores està ubicada dins el parc subaquàtic que gestiona la Societat d'Explotacions Submarines (SES). Aquest és l'únic parc submarí de l'Estat, una zona destinada –des de l'any 1994- a l'enfonsament d'embarcacions. Entre altres vaixells enfonsats hi destaca el Dragonera, una gran embarcació i altres estructures que actuen com a biòtops, preservant més de 250 espècies.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 2 comentaris
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc de la Terra Alta, i un vi rosat i un vi negre del Montsant
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Setmana del Vi Català torna el pròxim octubre | El Showroom del Vi Català se celebrarà a Fira Barcelona, en el marc del Gastronomic Forum
El Clos Ancestral 2019 s'elabora amb ull de llebre, garnatxa i moneu
El Clos Ancestral 2019 s'elabora amb ull de llebre, garnatxa i moneu
Sergi Cortés
El Clos Ancestral 2019 és un vi negre ecològic que prové del Castell de la Bleda, un enclavament amb 2500 anys d’història vitivinícola