Innovació i vi

La Cooperativa Falset-Marçà lidera un projecte d'intel·ligència artificial per ajudar en la presa de decisions comercials

Un projecte de mineria de dades i intel·ligència artificial permetrà, per mitjà d'algoritmes, prendre decisions en l'àmbit comercial

| 22/04/2021 a les 11:47h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vi i tecnologia, Cooperativa Falset-Marçà
Imatge il·lustrativa
El passat mes de novembre de 2020 van aprovar la concessió de l’Ajut a la Cooperació per a la Innovació, cofinançada pel fons FEADER i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, per a la realització del projecte pilot "DECISION MAKING- METODOLOGIA INTEGRAL I CIRCULAR PER LA PRESA DE DECISIONS COMERCIALS" en el marc d’un grup operatiu format per les cooperatives Agrícola Falset-Marçà i Secció de Crèdit, AFALMA, SCCL, qui lidera el projecte, Centre Vinícola del Penedès, SCCL i la FCAC. El centre de recerca per a desenvolupar la part tecnològica és l’ICSO (Internet Computing and Systems Optimization) de la UOC.

S’han iniciat les primeres tasques del projecte què lidera la Cooperativa Falset-Marçà i l’objectiu és la creació d'una metodologia que permeti implementar i utilitzar eines i coneixements de "Business intelligence" i Intel·ligència Artificial en l'àmbit comercial de les petites empreses, incloent la dimensió online (e-commerce).

Durant els dos anys de projecte es preveu desenvolupar una metodologia mitjançant intel·ligència artificial i analítica de dades què permeti professionalitzar i digitalitzar l’estructura comercial de l’empresa, donant eines, mètode i rigor per tal de minimitzar la subjectivitat en la presa de decisions i aportar el coneixement necessari per tal de poder objectivar una manera de fer altament competitiva.

Aquest projecte pretén ajudar a les empreses a “passar a l’acció” amb eines que generin coneixement per tal de poder executar accions tàctiques que acabaran influint en els resultats comercials i, alhora, en els resultats empresarials globals.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
“Bodegons amb ampolla de vi”, de la col·lecció Envinats, conté tres conferències d'Eduard Puig i Vayreda
“Bodegons amb ampolla de vi”, de la col·lecció Envinats, conté tres conferències d'Eduard Puig i Vayreda | Ruth Troyano
Ruth Troyano
“Bodegons amb ampolla de vi” és el novè títol de la col·lecció Envinats, un volum que conté tres conferències impartides per l’enòleg Eduard Puig i Vayreda a la dècada dels 80
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
La DO Conca de Barberà organitza un tast on reivindica que ha triplicat la producció de vins de trepat en 12 anys, però també que té moltes altres elaboracions per oferir | Els tastos presencials amb els elaboradors es reprenen un cop s'ha posat fi a l'estat d'alarma
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 1 comentari
Us donem 5 idees de vins originals i atrevits per regalar ara que s'ha acabat l'estat d'alarma