vins catalans

Il·lògic Macabeu de Sumarroca, un macabeu de llibre

L'Il·lògic és un macabeu amb DO Penedès fruit d'una filosofia moderna i atrevida

5 vins blancs per l'hivern que valen més del que costen

| 19/04/2021 a les 08:58h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Il·lògic Macabeu de Sumarroca
Fa unes setmanes el món del vi s'aixecava amb la trista notícia de la mort d'en Josep Puig, director general de Sumarroca. Vaig tenir la gran sort de poder compartir estones amb ell en la meva època del Celler de Can Roca. Per qui no conegui la seva trajectòria a Sumarroca, en Josep va ser un dels artífexs del Penedès vinícola modern. Ell va posar la primera pedra d'aquesta revolució que molts viticultors joves han continuat posant el Cava i la DO Penedès allà on es mereixen. 

L'Il·lògic és fruit d'aquesta d'aquesta filosofia moderna, atrevida, d'un Penedès revolucionat. Germà de l'Il·logic Xarel·lo, és un vi que neix de les vinyes de Camp Gran, conegudes per omplir les ampolles del Sumarroca Gran Reserva Brut Nature.

Un vi amb un nas d'un macabeu de llibre, amb unes aromes molt intenses de fruita blanca i de flors, i una boca molt fresca i llaminera. Un vi molt fàcil de beure on també destaquen notes  lleugerament salines dels sòls on ha crescut la vinya.

Podeu trobar aquest vi a un preu d'uns 8 euros aproximadament.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc de la Terra Alta, i un vi rosat i un vi negre del Montsant
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Setmana del Vi Català torna el pròxim octubre | El Showroom del Vi Català se celebrarà a Fira Barcelona, en el marc del Gastronomic Forum
El Clos Ancestral 2019 s'elabora amb ull de llebre, garnatxa i moneu
El Clos Ancestral 2019 s'elabora amb ull de llebre, garnatxa i moneu
Sergi Cortés
El Clos Ancestral 2019 és un vi negre ecològic que prové del Castell de la Bleda, un enclavament amb 2500 anys d’història vitivinícola