receptes de cuina fàcils

VÍDEO MARIDATGE! ​Biquini de sobrassada i formatge Maó amb el Caligo 2013

Parant atenció podem convertir les necessitats quotidianes en plaers sumptuosos. Avui, l'Estefanía Garcés fa d'un biquini i un vi una sorprenent combinació.

​5 pastissos de formatge a domicili que voldràs tastar

| 16/04/2021 a les 07:37h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Receptes de cuina, receptes de cuina mallorquina, bikini de formatge, receptes de cuina fàcils, bikini de sobrassada
Imatge il·lustrativa
Si una cosa irrebatible hi ha en el món dels maridatges, és la subjectivitat d'aquest. La combinació d'un plat i un vi pot delectar a uns tant com desagradar a uns altres.

Maridem un biquini de sobrassada i formatge Maó amb el Caligo Vi de Boira 2013, un vi naturalment dolç de l'Alt Penedès. Vi produït a base de raïm chardonnay afectat per la podridura noble.

Existeix una tendència generalitzada d'associar els vins dolços només amb postres. Rarament els concebem al costat d'un plat salat, i molt menys ens els imaginem acompanyant un biquini.

Però si ens parem a pensar en com es consumeix tradicionalment la sobrassada, serà inevitable que la mel vingui a la nostra ment. Els pols oposats s'atreuen, diuen. L'harmonia entre el dolç i salat, malgrat ser una d'aquestes mescles que semblen impossibles, proporciona resultats organolèptics més que satisfactoris.
 

L'acidesa del Foto: Estefanía Garcés


A més, el Caligo 2013 és un vi dolç amb una acidesa bastant elevada, la qual neteja el greix de la nostra boca, convidant a menjar més i més a cada glop que donem.

El plaer d'un gastrònom resideix a explorar, a entendre el que menja.
Amb coneixement i una mica de curiositat, podem fer del més simple una sorprenent delícia.

Allò que ha format part de la nostra vida gairebé des que vam néixer, ho convertim inconscientment en una cosa convencional, li arrabassem el valor que es mereix. Quan fem una mossegada a una cosa tan quotidiana i socialment "desvalorada" com és un biquini, acostumem a oblidar el plaer, tractant l'acció senzillament com un acte usual, habitual.

Amb atenció, podem convertir les necessitats quotidianes en plaers sumptuosos. Fer d'un biquini i un vi, una sorprenent combinació.

Així de senzill. I així de complex.

 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
'L'enoturisme per a invidents ha estat un repte i també una gran satisfacció', expliquen des de Sumarroca
"L'enoturisme per a invidents ha estat un repte i també una gran satisfacció", expliquen des de Sumarroca | Vive4all
El celler del Penedès ofereix visites adaptades a tots els públics i apropa el seu model d’enoturisme responsable i sostenible a persones amb discapacitats físiques i visuals.
Imatge il·lustrativa
"La Fredat 2016 té un perfil una mica menys assolellat, més fresc i àcid, que permet portar la confitura de les seves fruites amb lleugeresa", explica la Estefanía Garcés, sommelier.
Imatge il·lustrativa
"Glops s’ha proposat diverses vegades a la televisió pública catalana... ja fem aquella gala, no podem parlar de vi tan sovint perquè és un tema tabú, és una droga legal."