novetats de vins catalans

Mataró Ancestral i Garnatxa Negra, les dues noves edicions limitades de Bouquet d'Alella

Bouquet d’Alella treu al mercat aquest mes d’abril dos nous vins de la seva gamma Edicions Limitades, Garnatxa Negra 2020 i Mataró (Monastrell) Ancestral 2020

| 14/04/2021 a les 08:09h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, novetats de vins catalans, Bouquet d'Alella
Imatge il·lustrativa
Les Edicions Limitades Garnatxa Negra 2020 i Edicions Limitades Mataró 2020 són microvinificacions experimentals úniques realitzades amb varietats autòctones al celler Bouquet d'Alella. En els dos casos es tracta de produccions ecològiques de menys de 1000 ampolles que no es repeteixen any rere any.
 
Edicions Limitades Garnatxa Negra 2020: És un vi rosat de garnatxa negra que realitza maceració durant 10 hores i després fermenta en dipòsits d’acer inoxidable a baixa temperatura (14º). 
És un vi ecològic jove, fresc, d’aroma embriagador i molt expressiu. Destaquen les notes de cirera àcida. Té una producció limitada a 800 ampolles.

Edicions Limitades Mataró Ancestral 2020: Es un vi escumós rosat de Mataró (Monastrell) elaborat amb mètode ancestral. Abans que s’acabi la fermentació s’embotella perquè finalitzi la mateixa a l’ampolla on es genera el carbònic i on estarà un mínim de cinc mesos amb criança amb les seves mares. Finalment es desgorja manualment per treure els sediments i es posa el tap definitiu.

De bombolla petita però ràpida, és un vi fresc i divertit. Destaquen les aromes de cirera àcida, maduixa de bosc i roses vermelles. Té una producció limitada de 600 ampolles.
 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc de la Terra Alta, i un vi rosat i un vi negre del Montsant
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Setmana del Vi Català torna el pròxim octubre | El Showroom del Vi Català se celebrarà a Fira Barcelona, en el marc del Gastronomic Forum
El Clos Ancestral 2019 s'elabora amb ull de llebre, garnatxa i moneu
El Clos Ancestral 2019 s'elabora amb ull de llebre, garnatxa i moneu
Sergi Cortés
El Clos Ancestral 2019 és un vi negre ecològic que prové del Castell de la Bleda, un enclavament amb 2500 anys d’història vitivinícola