Novetats de Vins Catalans

Secret del Priorat, el nou vi negre de Família Torres

Garnatxa i carinyena majoritàriament de vinyes d'El Lloar, Bellmunt del Priorat, El Molar, Torroja del Priorat, Porrera i Poboleda

La marca de vins més admirada del món és catalana

| 12/04/2021 a les 11:25h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, nou vi negre de Família Torres, novetats de vins catalans
Imatge il·lustrativa
Família Torres amplia la seva gamma de vins del Priorat amb un nou vi negre amable i hedonista, que parla del paisatge i la diversitat d’aquesta prodigiosa regió vitivinícola. Secret del Priorat 2018 (DOQ Priorat) prové de vinyes seleccionades arreu del territori que conformen un mosaic de vinyes típiques, en costers i sòls de llicorella.

Aquest és un vi que reflexa les diferents singularitats de cada varietat i de cada parcel·la, en una combinació de vinyes pròpies i de petits viticultors ubicades a altures diferents en els municipis d’El Lloar, Bellmunt del Priorat, El Molar, Torroja del Priorat, Porrera i Poboleda.

El cupatge el conformen en la seva gran majoria les varietats autòctones garnatxa i carinyena. La delicada elaboració i el pas del temps durant la criança en botes de roure fan d’aquest vi un conjunt harmònic i respectuós amb la tradició i la cultura local. El nom evoca la màgia del Priorat i l'etiqueta plasma les primeres flors dels vells ametllers que creixen amb els ceps.  

L’anyada 2018, les temperatures van ser lleugerament inferiors durant la primavera i es van situar en paràmetres habituals durant la resta del cicle vegetatiu i en l’època de maduració del raïm. En general, va ser un any més plujós, però amb una collita molt sana i equilibrada.

Miguel Torres Maczassek, cinquena generació de Família Torres, dirigeix personalment el projecte familiar al Priorat, juntament amb l’enòleg Jordi Foraster. Actualment, el celler, situat a El Lloar, elabora uns altres tres vins: Salmos, procedent majoritàriament de la vinya en propietat ‘La Giberga’, a Porrera; Perpetual, elaborat amb vinyes de més de 80 anys de cinc municipis, i Mas de la Rosa, el vi més exclusiu de Família Torres procedent d’una vella vinya d’1,9 hectàrees situada a l’històric paratge del mateix nom, al municipi de Porrera, a 475 metres d’altura. El Secret del Priorat surt al mercat a un preu de 15,50 euros.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
“Bodegons amb ampolla de vi”, de la col·lecció Envinats, conté tres conferències d'Eduard Puig i Vayreda
“Bodegons amb ampolla de vi”, de la col·lecció Envinats, conté tres conferències d'Eduard Puig i Vayreda | Ruth Troyano
Ruth Troyano
“Bodegons amb ampolla de vi” és el novè títol de la col·lecció Envinats, un volum que conté tres conferències impartides per l’enòleg Eduard Puig i Vayreda a la dècada dels 80
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
La DO Conca de Barberà organitza un tast on reivindica que ha triplicat la producció de vins de trepat en 12 anys, però també que té moltes altres elaboracions per oferir | Els tastos presencials amb els elaboradors es reprenen un cop s'ha posat fi a l'estat d'alarma
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 1 comentari
Us donem 5 idees de vins originals i atrevits per regalar ara que s'ha acabat l'estat d'alarma