massificació eòlica a la Terra Alta

Els cellers de la DO Terra Alta s'uneixen per dir no a la massificació eòlica

Sota el lema "No hipotequem el nostre paisatge. Prou massificació eòlica a la Terra Alta!" els cellers i la DO alerten sobre la difícil viabilitat d'un sector molt lligat al paisatge en cas que continuïn endavant els projectes eòlics a la comarca.

Les dues Catalunyes del vent

| 07/04/2021 a les 12:39h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, no a la massificació eòlica a la Terra Alta, parcs eòlics a la Terra Alta
Imatge il·lustrativa
La Denominació d’Origen Terra Alta, juntament amb un grup dels cellers que la conformen, s’han unit per dir prou a la massificació eòlica que pateix la comarca i que s’ha convertit en un dels principals problemes, no només paisatgístics sinó també econòmics per al sector del vi.

Sota el lema No hipotequem el nostre paisatge. Prou massificació eòlica a la Terra Alta, els cellers aboquen dades que donen una visió global de l’impacte negatiu que tenen les centrals eòliques al territori en general, i al món del vi en particular, mentre acaben vessant el seu vi sobre una terra on, avui dia, es cultiven raïms, però que, en cas de continuar endavant amb els diferents projectes de centrals eòliques en marxa, faria molt difícil la viabilitat d’un sector molt lligat al paisatge.  

Amb aquest vídeo, la DO Terra Alta vol continuar donant veu a la lluita contra la massificació que suposarà la implantació de nous parcs eòlics a la comarca, que es traduiria en un important increment sobre el ja de per si enorme impacte que tenen les centrals actuals i que, a més, després de més de 10 anys en funcionament, no han reportat els beneficis promesos en el moment de la seva construcció.

La comarca de la Terra Alta, amb una extensió de 700 km2 i 12.000 habitants -el 0,16% del total d’habitants de Catalunya- suporta actualment el 25% de l’energia eòlica que es genera a Catalunya. Avui dia, a la comarca de la DO Terra Alta hi ha 148 aerogeneradors en funcionament i, en cas de portar-se a terme els 96 més en tràmit, el percentatge es veuria incrementat en un 65%.  

El Consell Regulador es mostra plenament a favor de les energies renovables, però demana també defensar i protegir el seu paisatge, eix de construcció d’un potent projecte de desenvolupament enoturístic, entre altres motius perquè, després de més de 10 anys amb projectes eòlics en funcionament a la comarca, ha quedat demostrat que l’aportació d’aquests projectes a la Terra Alta és pràcticament nul·la, i que, a més, no s’està complint ni amb els objectius previstos per la Generalitat de Catalunya ni amb les promeses fetes pels promotors.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
12 llibres vinícoles per aquest Sant Jordi maridats amb vins escollits per a cada lectura | Per Sigrid Guillem
Mar Capdevila i Lluís Raventós, d'Enlaire Vins
Mar Capdevila i Lluís Raventós, d'Enlaire Vins | Ruth Troyano
Ruth Troyano
Lluís Raventós, d'Enlaire Vins: “Vam començar a fer vi per beure amb els col·legues perquè teníem vinya i el 2016 vam decidir amb la Mar muntar el celler”
Integrants dels 10 cellers de Corpinnat
Integrants dels 10 cellers de Corpinnat
Tot i la baixada de vendes per la pandèmia, els cellers són optimistes | Es presenta el primer Festival Gastronòmic Corpinnat