vins catalans de la setmana

Els tres vins de la setmana; Torelló 50 Lliures, Vilarnau Barcelona Rosé i Sumarroca Terral 2016

Aquesta setmana us proposem un vi blanc, un vi negre i un cava rosat, tots tres vins del Penedès

Els tres vins de la setmana; Vitis 2019 de Llopart, Cara Nord Negre 2019 i Braó 2016 d'Acústic

| 07/04/2021 a les 12:00h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Vins catalans, vins catalans
Torelló 50 Lliures

Celler: Torelló
DO Penedès
Varietats: Xarel·lo
Criança en 5 recipients: Àmfora, damajoana, ou de ciment, dipòsit d'acer inoxidable i bótes de roure i acàcia
Preu aproximat: 11,50 €
Ecològic
Lloc web


50 lliures barcelonines va ser el preu que va pagar la primera generació de la família Torelló, en l'edat mitjana, per les masies, vinyes i boscos de la Finca Can Martí. És un vi blanc ecològic DO Penedès, elaborat 100% amb la varietat xarel·lo, però amb una gran particularitat: en la seva elaboració aquest vi passa per cinc recipients diferents, abans de ser embotellat. Segons l'enòleg i copropietari del celler, Paco de la Rosa Torelló, "els recipients aporten al vi tot un conjunt de matisos aromàtics i gustatius que el fan molt especial i amb vocació de maduració en ampolla".
Es tracta d'un vi potent i complex. Un xarel·lo diferent, amb notes d'herbes mediterrànies i de fruita -préssec, albercoc-. Les criances en diversos recipients li aporten complexitat aromàtica i textura en boca. Busqueu la camamilla, el tabac de pipa i fins i tot el pebre blanc. Un vi per perfecte per peixos fumats i a la brasa.
 
Vilarnau Rosé Delicat Ecològic

Celler: Vilarnau (Gonzalez Byass)
DO Cava
Varietats: Garnatxa i Pinot Noir
Criança: mínim 18 mesos en ampolla
Preu aproximat: 11,5 €
Lloc web

 
Recentment premiat amb una medalla Doble Or al Japó -Sakura Japan Women Wine Awards-, ens trobem davant d'un cava complex i elegant. Segons l'Eva Plazas, enòloga del celler juntament amb Damià Deàs, és un cava "que expressa la maduresa enològica i un reflex del treball a Vilarnau: Ecològic, apte per a vegans, sostenible i llunàtic... Perquè s'ha seguit el llunari".
El color rosa pàl·lid del cava amaga una gran complexitat aromàtica. Al nas predominen aromes subtils de roses combinades amb fruita vermella. Notes torrades de la criança i fruita - maduixes i gerds-. En boca té una bombolla cruixent, agradable. És cremós i té una acidesa equilibrada. Perfecte per aperitius, arrossos i marisc.

Terral 2016

Celler: Sumarroca
DO Penedès
Varietats: Cabernet franc, sirà i merlot.
Criança: 11 mesos
Preu aproximat: 10,60 €
Lloc web


Terral és el vent que prové de l’interior de la península i que arriba de ple a la vinya més occidental i elevada de Cabernet Franc de Santa Creu, situada a la Finca Sumarroca. Segons el seu enòleg, Òscar Llombart ,"el Terral és el caràcter de les vinyes de la nostra Finca".
Un vi amb complexitat on predominen les aromes de fruita madura com el cassís, les móres o els gerds. També trobem notes especiades com el pebre i lleugerament fumades de la criança. En boca, tanins i acidesa agradables. Les mores i el cassís es barregen amb les espècies. Un vi potent amb un postgust llarg, ideal per carns guisades.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
La majoria de vins són agradables acompanyats del menjar adequat, però poden ser espatllats si els combinem de manera nefasta | Chiara Gai, sense cap intenció d'imposar res, us proposa correctes combinacions (tècnicament parlant) de vins i menjars
Vinyes reinjertades
Vinyes reinjertades | Silvia Naranjo
França vol cobrar drets als cellers d'arreu del món que utilitzin «Cabernet Sauvignon», «Chardonnay», «Pinot Noir», «Pinot Blanc», «Pinot Gris», «Syrah» i «Sauvignon Blanc» | Per La Guia de Vins de Catalunya
Imatge il·lustrativa
Garnatxa i carinyena majoritàriament de vinyes d'El Lloar, Bellmunt del Priorat, El Molar, Torroja del Priorat, Porrera i Poboleda