​La Fira del Vi de Falset proposa que tota la comarca del Priorat sigui “recinte firal” i que els cellers facin d’estands

El certamen manté una versió virtual del certamen i una altra en la qual es faran degustacions a peu de vinya i celler prèvia reserva mitjançant una plataforma online

La fira Alimentaria s'ajorna de nou per la pandèmia i se celebrarà finalment l'abril del 2022

| 30/03/2021 a les 10:55h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Fira del Vi de Falset
Imatge il·lustrativa
La Fira del Vi de Falset, amb la col·laboració de la DO Montsant i la DOQ Priorat, proposa, en l’edició d’aquest 2021, que tota la comarca del Priorat es converteixi en el recinte firal, sempre que les condicions sanitàries i de mobilitat ho permetin arribat el mes de maig. Els cellers podran fer el paper d'estands i oferir tastos respectant les mesures Covid als usuaris que hagin reservat rèviament al web de la fira.

La fira es desenvoluparà en dues línies. D’una banda, com ja es va fer el 2020, tindrà una edició online, de la qual s’està acabant de tancar el programa i que tindrà lloc el primer cap de setmana de maig. D’altra banda –en el cas que les condicions sanitàries permetin la mobilitat territorial–, la Fira ha proposat als cellers que es converteixin en els estands de la Fira i que tota la comarca sigui un gran aparador vitivinícola durant tot el mes de maig. 

“És a dir, que davant la impossibilitat de tenir grans concentracions de gent en un sol espai, aquells que ho vulguin puguin desplaçar-se als cellers amb la idea de tastar i comprar els vins de manera semblant a com ho farien si celebréssim el certamen a Falset”, explica l’alcalde, Carlo Brull. 

Amb l’objectiu de garantir la seguretat sanitària d’acord amb la normativa existent, l’activitat que la Fira del Vi i els cellers ofereixen no és una visita, sinó més aviat una degustació a l’aire lliure (a peu de vinya, per exemple) o en un espai ventilat i prou gran. “El que intentem és que passi a peu de celler o de vinya el que passava quan fèiem la Fira a Falset, que vinaters i públic es vegin les cares, es coneguin, tastin uns vins i en compri aquell que vulgui”, afegeix l’alcalde.

La Fira del Vi, per la seva banda, s’encarregarà de publicar l’agenda dels cellers en una plataforma web, en la qual es podran fer les reserves i el pagament pertinent. Aquesta plataforma online estarà operativa a mitjan del mes d’abril, i és a partir d’aquesta data que es podran fer les reserves per a tot el mes de maig.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Chiara Gai
La majoria de vins són agradables acompanyats del menjar adequat, però poden ser espatllats si els combinem de manera nefasta | Chiara Gai, sense cap intenció d'imposar res, us proposa correctes combinacions (tècnicament parlant) de vins i menjars
Vinyes reinjertades
Vinyes reinjertades | Silvia Naranjo
França vol cobrar drets als cellers d'arreu del món que utilitzin «Cabernet Sauvignon», «Chardonnay», «Pinot Noir», «Pinot Blanc», «Pinot Gris», «Syrah» i «Sauvignon Blanc» | Per La Guia de Vins de Catalunya
Imatge il·lustrativa
Garnatxa i carinyena majoritàriament de vinyes d'El Lloar, Bellmunt del Priorat, El Molar, Torroja del Priorat, Porrera i Poboleda