Advertisement

etiquetes de vins

5 vins que compraries només per les seves etiquetes minimalistes

Ser el vi més cridaner ja no és el més important, ara toca minimalisme, que juntament amb la sostenibilitat, són les tendències actuals en el disseny d'etiquetes

Article de Carles Sala, director de Bulldog Studio

| 29/03/2021 a les 08:43h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, etiquetes de vins
La imatge exterior dels productes sempre ha estat un dels acceleradors a l'hora de triar un vi o un altre, però durant els últims anys el disseny ha passat a ser el protagonista. Les tendències en el món de la creativitat dels productes vitivinícoles ha estat durant molts anys estacada, però és ara que viu una revolució extraordinària.

Una de les tendències actuals en el disseny és el minimalisme. Evitar que les etiquetes siguin estridents, farcides d'elements gràfics i amb tipografies recargolades. Ja no es busquen etiquetes amb figures humanes, animals o vegetals, estrambòtiques i amb noms impossibles.

Ara les etiquetes tenen relleu, volum i textures. Amb els ulls tancats i només tocant-les es podrien identificar. Un exemple d'aquest tipus d'etiqueta és Alma de La Rad de Bodegas Casa La Rad dissenyat per l'estudi Calcco de Logroño. Una etiqueta blanca amb una textura rugosa i amb elements gràfics impresos amb estampacions blanques i amb volums de cop sec. No hi ha color, tot blanc.
Un altre exemple és el projecte "number 9" del celler Vintae de Ribera de Queiles. Una ampolla completament negra i uns números amb volum sobre el vidre impresos amb serigrafia blanca. Un disseny de l'agència Moruba, també de Logroño.
 

Fins i tot, dissenyadors internacionals com Stranger & Stranger, especialitzats en destil·lats, utilitza dissenys senzills, tipogràfics i nets. En aquest exemple de Junipero Gin, la impressió directa al vidre també li dóna un caràcter únic.
 

Un altre exemple és la nova imatge de La Casa de la Seda de Bodegas Murviedro. Etiquetes amb una cenefa texturitzada i amb personalitat pròpia. Un disseny elaborat per Bulldog Studio de Barcelona.
 

Dissenys sostenibles

Una altra tendència actual són els dissenys sostenibles. Això significa utilitzar menys elements contaminants o difícils de reciclar, com podrien ser les càpsules metàl·liques. Per substituir aquests elements es fa servir cera o segons la DO, permeten deixar només el suro.

Pel que fa a l'ús del paper de les etiquetes, la tendència és utilitzar papers reciclats o paper pedra, que són papers minerals fets de pedra.

Un exemple de disseny sostenible és el vi Beneduce de Nova Jersey dissenyat per Abraham Lule i Corey Lewis d'Estats Units. Esl papers d'aquestes etiquetes es poden compondre fàcilment i no utilitzar cap altre element. 
 

Ser sostenible ja no és una opció. Ara tots els productes han de respondre a aquestes necessitats per protegir el nostre planeta i el consumidor, sortosament, ho exigeix cada vegada més.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
L’Olivera iniciarà la replantació de la vinya aquest abril amb la mirada posada en recuperar varietats blanques tradicionals de la zona, segons apunten diferents estudis històrics
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc, un vi negre i un cava rosat, tots tres vins del Penedès
What the Food s'estrena! Primer vídeo d'aquest nou canal de gastronomia