Advertisement

tast de vins

Infografia: Guia pràctica del tast de vins

L'INCAVI ha publicat una guia pràctica amb algunes recomanacions per aprendre a tastar vins

Arrenca el festival d’enoturisme a l’Empordà Vívid: 5 propostes que no et pots perdre

| 26/03/2021 a les 09:03h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Per aprendre'n, tast de vins, guia per tastar vins
Des de l'INCAVI, amb l'arribada d'aquests pròxims dies de festa, han publicat una "Guia Pràctica de Tast" amb quatre punts bàsics per aprendre una mica més sobre el tast de vins. Així doncs, durant aquestes festes, podem tastar i posar a la pràctica aquests conceptes mentre gaudim dels àpats festius sense presses.


PUBLICACIÓ ORIGINAL INCAVI

El #tast té tres fases.
 

1️⃣ La primera és la visual, per observar la brillantor i el color del vi, i si té llàgrimes o bombolles.

2️⃣ La segona és l’olfactiva, per percebre les aromes que li han aportat al vi el raïm, la fermentació i l’envelliment.

3️⃣ I la tercera fase és la gustativa, que és quan passejarem el vi per tota la boca per descobrir-ne el sabor, la textura i el cos.

Pot semblar difícil i sofisticat, però en realitat és una tècnica més senzilla del que sembla. De fet, és qüestió de pràctica. Proveu-ho, i ben aviat podreu descriure aromes i sensacions amb facilitat!

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

VINS AFRANCESATS
Manuel Durán, 31/03/2021 a les 11:07
+0
-0
Per que l'INCAVI permet Denominacions d'Origen que no compleixen el seu deure de garantir vins amb personalitat propia?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
L’Olivera iniciarà la replantació de la vinya aquest abril amb la mirada posada en recuperar varietats blanques tradicionals de la zona, segons apunten diferents estudis històrics
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc, un vi negre i un cava rosat, tots tres vins del Penedès
What the Food s'estrena! Primer vídeo d'aquest nou canal de gastronomia