La guia recull les conclusions d'aquests treballs i estableix els elements clau per a l'èxit del desenvolupament de l'enoturisme familiar a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre i el foment de noves activitats i serveis per al públic en els territoris del vi. L'objectiu és contribuir a construir un producte propi, diferenciat i de qualitat, alineat amb les tendències globals actuals, per donar resposta a les necessitats de les famílies que visiten aquesta zona.
Les recomanacions tenen en compte el valor d'actius propis de les nostres destinacions com el paisatge, la ruralitat i la cultura del vi. A més, la guia proposa atendre les necessitats d'un ampli ventall de famílies, crear noves experiències, apostar per una activitat sostenible i curosa amb el medi ambient i per utilitzar els entorns digitals per ampliar la difusió de l'oferta, entre altres accions.
La Guia de bones pràctiques per al desenvolupament de l’enoturisme familiar a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre s'ha posat ja a disposició dels agents del sector que han col·laborat en la seva elaboració i als quals s'ha encoratjat a aplicar les propostes i recomanacions, a través d'una carta de compromís a la qual poden adherir-se. La xarxa d'agents de l'operació Vinya en família que han participat en els treballs previs està integrada per un total de 38 entitats i empreses. La majoria dels integrants són cellers, però també hi ha agents de l'administració pública (consells comarcals, ajuntaments, oficines de turismes), Consells Reguladors de les Denominacions d'Origen, associacions d'allotjaments rurals i empreses d'activitats turístiques.
La guia i la carta de compromís es poden trobar aquí.
PECT TurisTIC en Família
El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars.
El PECT TurisTIC en família és una iniciativa d’intervenció coordinada liderada per la Diputació de Tarragona. Els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que coordina el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Eurecat (Departament d’innovació turística), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.