Advertisement

enoturisme

Una nova guia de bones pràctiques s'adreça a l’enoturisme en família a les Terres de l’Ebre

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, presenta esta guia, que recull les conclusions de diferents iniciatives de l’operació Vinya en Família des de l’inici del projecte

​Herència Altés presenta LLunari 2019, el vi de la Verema Solidària

, Terres de l'Ebre | 18/03/2021 a les 08:05h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, enoturisme, Costa Daurada, Turisme Familiar, Terres de l'Ebre, Terra Alta, enoturisme Terra Alta
Imatge il·lustrativa
Arxiu
El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha elaborat, en el marc de l'operació Vinya  en família del PECT TurisTIC en Família, una Guia de bones pràctiques que recull els principis i recomanacions per al desenvolupament de l'enoturisme familiar a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, d'acord amb les necessitats i tendències identificades en els estudis, jornades i tallers participatius amb el sector organitzats durant tot el projecte.

La guia recull les conclusions d'aquests treballs i estableix els elements clau per a l'èxit del desenvolupament de l'enoturisme familiar a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre i el foment de noves activitats i serveis per al públic en els territoris del vi. L'objectiu és contribuir a construir un producte propi, diferenciat i de qualitat, alineat amb les tendències globals actuals, per donar resposta a les necessitats de les famílies que visiten aquesta zona. 

Les recomanacions tenen en compte el valor d'actius propis de les nostres destinacions com el paisatge, la ruralitat i la cultura del vi. A més, la guia proposa atendre les necessitats d'un ampli ventall de famílies, crear noves experiències, apostar per una activitat sostenible i curosa amb el medi ambient i per utilitzar els entorns digitals per ampliar la difusió de l'oferta, entre altres accions. 

La Guia de bones pràctiques per al desenvolupament de l’enoturisme familiar a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre s'ha posat ja a disposició dels agents del sector que han col·laborat en la seva elaboració i als quals s'ha encoratjat a aplicar les propostes i recomanacions, a través d'una carta de compromís a la qual poden adherir-se. La xarxa d'agents de l'operació Vinya en família que han participat en els treballs previs està integrada per un total de 38 entitats i empreses. La majoria dels integrants són cellers, però també hi ha agents de l'administració pública (consells comarcals, ajuntaments, oficines de turismes), Consells Reguladors de les Denominacions  d'Origen, associacions d'allotjaments rurals i empreses d'activitats turístiques.  

La guia i la carta de compromís es poden trobar aquí.


PECT TurisTIC en Família  

El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars.

El PECT TurisTIC en família és una iniciativa d’intervenció coordinada liderada per la Diputació de Tarragona. Els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que coordina el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat  Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Eurecat (Departament d’innovació turística), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.

 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
L’Olivera iniciarà la replantació de la vinya aquest abril amb la mirada posada en recuperar varietats blanques tradicionals de la zona, segons apunten diferents estudis històrics
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc, un vi negre i un cava rosat, tots tres vins del Penedès
What the Food s'estrena! Primer vídeo d'aquest nou canal de gastronomia