Advertisement

Novetats de Vins Catalans

Neix Flor de Xarel·lo, de Propietat d’Espiells, un tribut al Penedès

Propietat d’Espiells és el celler de vins tranquils de la familia Juvé al Penedès

Flor de Xarel·lo 2020 és un vi monovarietal 100% ecològic elaborat a partir de most flor del raïm blanc emblema de la zona.

​Torelló treu al mercat 50 Lliures, un xarel·lo criat en cinc recipients diferents

| 16/03/2021 a les 08:37h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vins, Novetats de Vins Catalans
Arriba al mercat Flor de Xarel·lo 2020, de Propietat d’Espiells -el celler de vins tranquils de la familia Juvé al Penedès-, la primera anyada d’un vi que encarna el compromís de la família Juvé amb el territori rendint tribut a la varietat emblema de la zona, la Xarel·lo, de cultiu ecològic propi. “La Xarel·lo és una de les varietats més agraïdes per a l’enòleg, ja que li permet elaborar des de grans vins base cava a una gran gamma de vins tranquils, fermentats en bota, en àmfora, amb battonage, en inoxidable... o com en aquest cas, una elaboració en verge” afirma Toni Cantos, enòleg de Propietat d’Espiells.

La verema del 2020 va estar marcada per un atac de míldiu devastador que va reduir considerablement la producció de la vinya. Per contra, els vins provinents del raïm supervivent -com Flor de Xarel·lo- foren molt més aromàtics que en anyades anteriors, amb un bon equilibri entre acidesa i cos. 

Els ceps de Xarel·lo de Propietat d’Espiells tenen més de 35 anys de vida, aportant més estructura al raïm resultant i al vi. Amb la seva sortida al mercat, Flor de Xarel·lo complementa la gamma enològica de vins monovarietals de Propietat d’Espiells, format actualment per Casa Vella (Cabernet Sauvignon), Viña Escarlata (Merlot) i Miranda d’Espiells (Chardonnay).

Flor de Xarel·lo 2020 és un vi “rodó, golós i gras en boca i, a l’hora és fresc, subtil i amb caràcter”, declara Cantos. En nas és intens i refrescant, amb aromes de flors blanques i fruita blanca madura. El seu pas per boca és ampli i equilibrat gràcies a la bona acidesa de la varietat, deixant un post gust llarg. Surt al mercat amb un preu d11'20 euros.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
L’Olivera iniciarà la replantació de la vinya aquest abril amb la mirada posada en recuperar varietats blanques tradicionals de la zona, segons apunten diferents estudis històrics
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc, un vi negre i un cava rosat, tots tres vins del Penedès
What the Food s'estrena! Primer vídeo d'aquest nou canal de gastronomia