Cinc generacions d'una família que, per una conjunció de coneixements, persones i visió d'una missió, va estar a l'eix del moment d'inflexió en el sector, i va iniciar llavors un canvi de paradigma que, a poc a poc, ha aconseguit que els vins escumosos del Penedès obtinguin el reconeixement que es mereixen.
CELLER BATLLE 2010, CONSIDERAT MILLOR VI DEL PAÍS PER L'AEPEV
Els membres de l'Asociación Española de Periodistas y Escritores del Vino (AEPEV) han seleccionat en la seva XII Edició de los Mejores Vinos y Espirituosos del País els vins millor valorats del panorama nacional. Davant de més de 700 referències, el vi més votat ha estat el Gramona Celler Batlle Brut 2010. L'AEPEV és una organització formada per periodistes, comunicadors, editors i escriptors del vi que anualment sotmeten a votació un bon nombre de referències del mercat del vi espanyol. Els seus membres són els encarregats d'escollir quins són els vins més destacats de l'any, i en aquesta ocasió Celler Batlle ha estat reconegut amb el Gran Premi AEPEV amb 152 vots. A més, altres referències de Gramona com III Lustros i Enoteca van ser reconegudes en edicions anteriors com el Millor Vi Escumós segons l'associació.
Aquest escumós, un especial cupatge de les varietats xarel·lo i macabeu -treballades en l'agricultura biodinàmica-, s'obté mitjançant processos totalment artesanals. Després la verema manual dels raïms, i la posterior elaboració del vi base, s'utilitza tap de suro natural per a la segona fermentació, que transcorre en la tranquil·litat de les caves. Al voltant d'una dècada després, i després d'afegir el licor insígnia del celler -provinent del seu sistema de soleres centenàries-, aquest escumós veu la llum. La seva delicadesa i elegància han fet que Celler Batlle se situï com un dels escumosos més valorats per la crítica nacional i internacional, tals com Decanter (Medalla de Platí), Guía Gourmets (Millor Vi Escumós, 98 punts), Jancis Robinson (al capdavant dels vins escumosos del país) i el Champagne and Sparkling Wine World Championship (Millor Escumós d'Espanya i Millor Corpinnat), entre d'altres.
ENOTECA GRAMONA 2004, MILLOR VI SEGONS LA GUÍA PEÑÍN
La Guía Peñín, probablement la guia de vins amb més influència als països de parla castellana, destaca sis vins en la seva última edició. Aquests "gegants del vi" segons la mateixa publicació, van obtenir 99 punts. Entre ells només hi ha un escumós: Enoteca Gramona 2004. Un escumós que, també, es presenta com l'únic vi català entre els sis vins millor valorats del país, en una guia on es tasten més de 1.000 referències diferents.
L'any 2016 va ser tota una fita històrica quan precisament Enoteca se situava com Millor Vi de la Guia, sent el primer cop que un escumós era reconegut de tal manera. Des de llavors, la collita 2004 se situa com la tercera referència de la casa en obtenir 99 punts.

Enoteca Gramona 2004 és un escumós elegant, de bombolla fina, on destaquen les aromes a brioixeria, fruits secs i cacau. Un brut nature que a més deixa patent el gran potencial del tradicional cupatge del Penedès a base de xarel·lo i macabeu.
A més, la Guia Peñín ha publicat també la seva versió sobre vins escumosos. En la "Guía Peñín de las Burbujas", on s'han tastat més de 1.100 vins de més de 300 cellers d'Espanya, França, Itàlia i Mèxic, Enoteca Gramona 2004 ha conquerit de nou el podi amb 99 punts. L'acompanyen xampanys de la talla de Louis Roederer Brut Cristal 2002 i Bollinger La Grande Année Millésime Brut Rosé 2007.
LA FINCA FONT DE JUI
Tant Celler Batlle com Enoteca procedeixen de la finca familiar Font de Jui, treballada per la família durant generacions mitjançant filosofies de respecte cap a la vinya –actualment biodinàmica-. La finca consta de 22,5 hectàrees que s'estenen entre el Riu Anoia fins al turó de Mas Escorpí, amb sòls de composició argilo calcaris, amb plaques sorrenques a prop del riu i amb profusió de roca a la zona més alta i seca.

En ella es donen les condicions òptimes per què, després de fer un curós treball en el celler, neixin els vins més representatius i millor valorats de Gramona.