Advertisement

vins catalans de la setmana

Els tres vins de la setmana; Vitis 2019 de Llopart, Cara Nord Negre 2019 i Braó 2016 d'Acústic

Aquesta setmana us proposem un vi blanc del Penedès, un negre de la Conca de Barberà i un negre del Montsant

Els tres vins de la setmana; Finca Viladellops Xarel·lo XXX 2018, Ençà 2018 d'Empordàlia i Rovellats Masia Segle XV

| 15/03/2021 a les 07:53h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Vins catalans, vins catalans
Vitis 2019

Celler: Llopart
DO Penedès
Varietats: Xarel·lo (60%), Subirat Parent (30%), Muscat (10%)
Preu aproximat: 8 €
Ecològic
Lloc web


El Vitis és un vi que prové de l'Heretat can Llopart de Subirats, d'un dels cellers de referència del Penedès que elabora vins tranquils i escumosos Corpinnat. Un vi que forma part de "La vida secreta de les plantes", un projecte de Llopart que posa en valor el "misteriós món de les plantes; éssers vius amb sensibilitats, estratègies i mecanismes d'adaptació sofisticats".
Destaquen les aromes de préssec, florals i cítriques. En boca és saborós, amb notes de fruita de la passió, cítrics i tocs anisats de la varietat xarel·lo. Un vi molt fresc elaborat amb la mínima intervenció possible per a preservar les particularitats del raïm. Com diuen des del celler, "un vi jove, que ens transporta a la natura, a les primeres llums de primavera, a l’aire lliure i la fragància de flors.” Un vi molt refrescant, llaminer i fàcil de beure. 
 
Braó 2016
Celler: Acústic
DO Montsant
Varietats: Carinyena (85%) i Garnatxa (15%) de vinyes velles
Criança: 13 mesos en bótes de roure francès de torrat molt lleuger
Preu aproximat: 23 €
Lloc web

 
Un vi de varietats tradicionals -carinyena i garnatxa- de vinyes molt velles amb baixos rendiments. Braó era una paraula molt usada pels nostres avantpassats per expressar “força, valor, coratge”, els mateixos valors que reflecteixen les vinyes. El 15% de garnatxa li aporta finesa, fruita i complexitat i la resta, la carinyena, li aporta color i estructura.
Un vi amb aromes intenses de prunes, anisades i notes d'espècies. Molta complexitat i lleugeres notes torrades molt agradables. També té un punt balsàmic. En boca és molt rodó, cremós i molt saborós. Profund, potent i elegant. Un vi que sempre obté puntuacions altíssimes a les guies nacionals i internacionals. 9,64 sobre 10 a La Guia de Vins de Catalunya. Parker, que li ha posat un 92 sobre 100, ens recomana beure'l fins al 2028.
Segons el seu creador, l’Albert Jané, “aquest vi expressa tota la força, el valor i el coratge de les vinyes velles del meravellós Montsant”.

Cara Nord Negre 2019

Celler: Cara Nord
DO Conca de Barberà
Varietats: Garnatxa, sirà i garrut.
Criança: 6 mesos en fusta de roure francès seleccionada.
Preu aproximat: 10-11,5 €
Lloc web


Un vi d'altitud. Neix entre boscos a 800 metres a les muntanyes de Prades, a la seva cara nord. Inclinacions, pendents, sòls extrems i molt pobres defineixen un vi del qual Robert Parker, el prescriptor nord-americà, comenta que és un vi que té "molta personalitat i caràcter i un nas fabulós. Una bellesa per gaudir ara i durant els anys vinents". Segons Xavier Cepero, director general, "és un vi amb poca tanicitat, bona acidesa i molta profunditat".

Aromes de fruita -gerds i maduixes- combinades amb notes mentolades d'eucaliptus. Expressa la frescor del bosc mediterrani. Notes agradables especiades -pebre negre- i torrats molt lleugers que deixen que la fruita s'expressi. Bona acidesa en boca, on predomina la fruita negra i el pebre. Un vi diferent, peculiar, potser poc comercial... Però que heu de tastar.  

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
L’Olivera iniciarà la replantació de la vinya aquest abril amb la mirada posada en recuperar varietats blanques tradicionals de la zona, segons apunten diferents estudis històrics
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc, un vi negre i un cava rosat, tots tres vins del Penedès
What the Food s'estrena! Primer vídeo d'aquest nou canal de gastronomia