
Segons J.A. Montilla, enòleg de Torelló “el 2020 hem tingut una collita de menor producció i vam haver de prestar molta atenció a tot el cicle vegetatiu i a la verema, però vam obtenir raïm d'una gran qualitat. Al veremar a mà, vam fer una primera selecció dels fruits a la vinya i a més posteriorment vam fer un segon cribratge, a la taula de selecció abans del premsatge”.
El resultat és un vi net i brillant amb un nas intens i complex. Apareixen notes de fruita madura d'os també notes florals com el fonoll i la camamilla, pròpies de la varietat. També, a causa del pas del vi per diversos recipients de diferents textures, apareixen notes terroses, de torrats i vainilles. Els matisos en boca reflecteixen també els cinc diferents recipients. Un vi ideal per acompanyar arrossos, peixos i mariscs.
El vi surt al mercat a un preu aproximat d'11,50 euros.
50 Lliures, la història darrere del nom

50 lliures barcelonines va ser el preu que va pagar la primera generació de la família Torelló a l'edat mitjana per les masies, vinyes i boscos de la Finca Can Martí, seu avui del conegut celler. La família posseeix l'antic document, datat a 17 de juny de 1395, en el qual es fa referència a quan el Senyor de Gelida (localitat de l’Alt Penedès) va establir una emfiteusi -cens- sobre la masia Mas de la Torrevella i les seves terres, a favor de l'avantpassat directe per línia materna de la família. La lliura era una unitat de compte monetari que en època medieval no tenia reflex físic. Aquesta equivalia a 20 sous i un sou corresponia a 12 “diners”. Els “diners” sí que existien i només en la baixa edat mitjana es van encunyar a Barcelona monedes amb un valor d'1 sou. Són els anomenats croats.