Empresa

​El Grup Bon Preu factura 1.625 milions el 2020, un 9% més que l'exercici anterior

De cara al 2021 hi ha prevista una inversió de 150 milions amb la creació de noves botigues i el reforç del canal online

| 05/03/2021 a les 10:04h
Arxivat a: Mercats, coronavirus, comerç, Bon Preu, Covid-19, BonpreuEsclat Energia, Anna Font, empresa
Un supermercat Bon Preu, en una imatge d'arxiu
Un supermercat Bon Preu, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
El Grup Bon Preu ha tancat el 2020 amb una facturació de 1.625 milions d'euros, una xifra que representa un creixement global del 9% en relació a l'exercici anterior. El creixement, però, s'enfila més en el negoci de l'alimentació, que ha crescut un 20%.

Així ho ha explicat en una entrevista a l'ACN la directora comercial del grup, Anna Font i Tanyà, que considera que, tot i la difícil situació per la Covid-19, han sortit reforçats pel seu model de negoci: "Un ampli assortit de producte fresc, preus competitius i comoditat pel client". Pel que fa a les previsions pel 2021, el grup preveu fer una inversió de 150 milions amb l'obertura de noves botigues i un reforç del canal online.

La directora comercial del grup amb base a Osona destaca que el model comercial de Bon Preu ha "encaixat molt bé" amb la situació de pandèmia que ha viscut el país en el darrer any i això s'ha traduït en uns bons resultats econòmics. "Tenim un model molt complet, que permet al client amb una sola sortida del domicili fer la compra de tot allò que necessita: des del producte fresc, fins a la fleca, la fruita o el congelat", remarca Font.

De fet, des del grup han constatat que hi ha hagut un canvi d'hàbits en el consumidor. Font explica que han notat "un augment de clients, però aquests han vingut menys vegades a les nostres botigues". "Hi ha hagut menys tiquets però, per contra, la cistella de la compra és més alta de l'habitual", remarca. Segons ella, això ha vingut provocat perquè, arran de la Covid-19, la gent "prefereix sortir un sol cop de casa".

De cara el 2021, la previsió de la companyia és invertir 150 milions que aniran destinats, entre d'altres, a l'obertura, com a mínim, de quatre nous establiments (Badalona, Cassà de la Selva, Mataró i Sant Pere de Ribes). Pel que fa a les previsions de facturació pel 2021, calculen que s'arribarà als 1.765 milions.

Actualment la companyia compta amb un total de 133 supermercats BonPreu, 55 hipermercats Esclat i 55 benzineres Esclatoil.

Reforç del canal online

Font explica que el 2021 també serà l'any de "l'expansió" del canal online amb l'entrada a la ciutat de Barcelona. De fet, en comparació el 2019, l'activitat d'aquest canal s'ha doblat. En aquest sentit, ha explicat que a dia d'avui estan servint comandes a domicili als dos Vallesos, Osona i Girona i compten amb 17 centres de recollida de comandes. Aquestes dades es volen ampliar al llarg d'aquest any i l'objectiu final és "cobrir el 70% de la població de Catalunya" amb el canal online.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
12 llibres vinícoles per aquest Sant Jordi maridats amb vins escollits per a cada lectura | Per Sigrid Guillem
Mar Capdevila i Lluís Raventós, d'Enlaire Vins
Mar Capdevila i Lluís Raventós, d'Enlaire Vins | Ruth Troyano
Ruth Troyano
Lluís Raventós, d'Enlaire Vins: “Vam començar a fer vi per beure amb els col·legues perquè teníem vinya i el 2016 vam decidir amb la Mar muntar el celler”
Integrants dels 10 cellers de Corpinnat
Integrants dels 10 cellers de Corpinnat
Tot i la baixada de vendes per la pandèmia, els cellers són optimistes | Es presenta el primer Festival Gastronòmic Corpinnat