Advertisement

coronavirus

La fira Alimentaria s'ajorna de nou per la pandèmia i se celebrarà finalment l'abril del 2022

Algunes empreses del sector participaran en el Gastronomic Forum Barcelona a l'octubre

| 27/02/2021 a les 10:23h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, coronavirus, Covid-19, Fira Alimentària
Imatge il·lustrativa
Foto: Alimentària
El saló Alimentaria s'ha tornat a ajornar i se celebrarà del 4 al 7 d'abril del 2022, segons ha informat Fira de Barcelona. La mostra ja es va haver de moure de dates de l'abril del 2020 fins al setembre del mateix any a l'espera de l'evolució de la situació epidemiològica i finalment es va posposar al maig d'aquest 2021, tot i que al final tampoc es va celebrar. En un comunicat Fira de Barcelona, preveu que l'abril de l'any que ve la situació serà "més favorable" per a la participació de companyies i professionals del sector. Mentrestant, algunes de les empreses locals que hi havien de prendre part de l'àmbit de l'alimentació, les begudes i el "food service" participaran al Gastronomic Forum Barcelona a l'octubre d'enguany.

La fira Alimentaria&Hostelco és un dels principals salons del sector de la indústria alimentària i de l'equipament hostaler i tota la seva cadena de valor. En la darrera edició, el 2018, va reunir 4.500 empreses i 150.000 visitants professionals, dels quals una quarta part eren internacionals. Habitualment, la mostra se celebra bianualment en els anys parells.

Segons Fira de Barcelona, l'ajornament s'ha confirmat després de la "consulta i interlocució amb el teixit productiu, associatiu i institucional" en relació a la conveniència de celebrar el saló al maig d'aquest any, tal com estava previst després de posposar-lo més d'una vegada des de l'abril del 2020 per culpa de la pandèmia -primer fins al setembre del mateix any, després fins al maig del 2021 i ara finalment, a l'abril del 2022-.

El director general d'Alimentaria Exhibitions, J. Antonio Valls, ha assegurat que l'aposta és que Alimentaria 2022 se celebri amb "unes dimensions i participació que impulsin de nou el negoci internacional i que juntament amb Hostelco mantinguin la qualitat i proposta de valor d'edicions anteriors", ja que, afegeix, "s'ha situat com un referent global de la indústria".

Segons ha detallat Fira de Barcelona, Gastronomic Forum Barcelona tindrà lloc en les mateixes dates que Alimentaria FoodTech, una mostra sobre transformació i conservació d'aliments en una setmana dedicada a la sostenibilitat alimentària amb motiu de la col·laboració de Barcelona com a Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021.

El saló Gastronomic Forum Barcelona serà organitzada per Fira de Barcelona a través de la societat Alimentaria Exhibitions entre el 18 i el 20 d'octubre al recinte de Montjuïc i ampliarà el seu format habitual per donar cabuda a les empreses que haguessin participat en el saló Alimentaria i vulguin prendre part en un saló d'àmbit estatal.

De moment, aquest any, Fira de Barcelona té previst acollir les dues fires mundials ISE i MWC a principis d'estiu, a més del Gastronomic Forum Barcelona, Alimentaria FoodTech i Hispack; les fires B-Travel i Barcelona Bridal Fashion Week, i al juliol Automobile Barcelona i BforPlanet.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
L’Olivera iniciarà la replantació de la vinya aquest abril amb la mirada posada en recuperar varietats blanques tradicionals de la zona, segons apunten diferents estudis històrics
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc, un vi negre i un cava rosat, tots tres vins del Penedès
What the Food s'estrena! Primer vídeo d'aquest nou canal de gastronomia