Canelons de llagostins

Canelons de llagostins amb un toc oriental

Aquests canelons són fets amb làmines de carbassó escaldades i farcits de marisc amb un toc oriental.

Gnocchi casolans als 4 formatges amb nous i alfàbrega

| 09/09/2021 a les 09:55h
Especial: Receptes de cuina fàcils maridades amb un vi
Arxivat a: Receptes de cuina, receptes de cuina, canelons de llagostins, canelons
La recepta és senzilla, tot i que una mica laboriosa, però el resultat és sorprenent tant en boca com visualment. Us animem a fer-la!


Ingredients pels canelons de Llagostins
400 gr Llagostins
2 cebes
3 pastanagues
3 carabassons
1 lemongrass
coriandre
2 cullerades de salsa de peix
1 llima

Elaboració

Pelem els llagostins. Saltegem els caps en oli i un cop daurats afegim 1 got d'aigua, deixem coure 1 minut. Triturem i colem. Tallem els carabassons amb una mandolina en tires molt fines.
 

Els escaldem en aigua bullint 30 segons i tot seguit els refredem en aigua amb gel. Els eixuguem. Amb ajuda d'un paper de forn posem les tires de carabassó una damunt d'una altra ordenadament.

Tallem a daus petits la resta de les verdures i les ofeguem en oli amb el lemongrass aixafat. Quan estiguin toves hi afegim els llagostins molt picats (hem utilitzat una picadora per a les verdures i els llagostins). Deixem coure 2 min.

Afegim una mica de brou de llagostí, la salsa de peix, el coriandre picat i la ratlladura de llima. Omplim les tires de carabassó i fem els canelons.
Servim amb una mica de suc de llagostins.
 
 
Maridatge

Qualsevol vi blanc fresc ens potenciarà el sabor dels llagostins. Busqueu vins joves i, si sou de bombolles, els escumosos -Clàssic Penedès, Cava o Corpinnat- joves i frescos també li aniran molt bé al plat. Busqueu escumosos amb poca criança.
 

Consells

- És un plat que es pot menjar fred o calent.
- Tenim el millor concentrat de llagostins que existeix. El farem servir com a salsa i la resta ho congelem per fer un arròs.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

Carbaso amb llagostins
Quim Costa, 13/09/2021 a les 15:16
+0
-0
Molt bona recepta , ho he guisat molt bo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Màrius Fuertes
L'enòleg i nutricionista Màrius Fuertes contextualitza algunes "obvietats" dels aspectes nutricionals del vi
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
Integrants del segell col·lectiu Corpinnat
La marca col·lectiva celebra la primera edició de la Nit de Verema i insta a la Generalitat a desplegar la llei abans de la pròxima verema
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz | Mugaritz
Guillermo Cruz hauria sostret els vins del Mugaritz per consum propi i per vendre'ls a tercers