vins catalans de la setmana

Els tres vins de la setmana; Finca Viladellops Xarel·lo XXX 2018, Ençà 2018 d'Empordàlia i Rovellats Masia Segle XV

Aquesta setmana us proposem un vi blanc del Massís del Garraf, un negre empordanès i un cava de Sant Martí Sarroca

Els tres vins de la setmana; Blanc Tradició de Can feixes, Matís del celler Abadal i Batllori Brut Nature

| 23/02/2021 a les 10:41h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, vins catalans, Vins catalans
Imatge il·lustrativa
Finca Viladellops Xarel·lo XXX 2018

Celler: Finca Viladellops
DO Penedès - Massís del Garraf
Varietats: 100% xarel·lo
Criança: Fermentació en bóta de roure i criança en dipòsits amb les seves "mares" fins a l'embotellat d'aproximadament un any.
Preu aproximat: 17 €
Lloc web


Finca Viladellops està situat al Massís del Garraf, al costat del castell d'Olèrdola. Marcelo Desvalls elabora vins des del 1999 utilitzant varietats tradicionals com la garnatxa pels negres i el xarel·lo pels blancs. Les 60 hectàrees de vinya inscrites a la DO Penedès i són ecològiques. El xarel·lo prové de tres parcel·les plantades el 1993, el 1963 i el 1972. Marcelo desvalls ens comenta del vi que per ell "és un vi 100% Massís del Garraf".
Un vi complex que reflecteix, com diu el seu elaborador, el terreny on ha crescut. Notes minerals, de fruita blanca però també anisades i especiades. Notes salines molt agradables de la influència del mar. Si el deixem una estona a la copa, evoluciona cap a notes més dolces com la mel i els fruits secs. Un gran vi que millorarà amb els mesos.
 
Ençà 2018

Celler: Empordàlia
DO Empordà
Varietats: Garnatxa i samsó (carinyena) a parts iguals
Criança: De 3 a 6 mesos en bótes de roure
Preu aproximat: 7,50 €
Lloc web

Empordàlia és un celler cooperatiu de vi i oli situat a Pau, al costat de Vilajuïga. Les vinyes de l'Ençà se situen a Rabós de l'Empordà i a Garriguella. És un vi inspirat en el poema “L’Empordà” de Joan Maragall; “La sirena se féu un xic ençà i un xic ençà el pastor de la muntanya”. La sirena, ens comenten des del celler, fa referència al mar, i el pastor a la muntanya, és a dir, és "un clar homenatge al poeta Joan Maragall i a l'Empordà com a terra".
Es tracta d'un vi potent, amb aromes de fruita negra -gerds, cireres, maduixes- i amb notes especiades de pebre negre i un punt balsàmic. En boca és potent i estructurat. Un vi per gaudir de carns vermelles i de plats amb coccions llargues.
 
Rovellats Masia Segle XV Brut Nature

Celler: Rovellats
DO Cava
Varietats: Xarel·lo, macabeu, parellada i chardonnay
Criança: Gran Reserva 2011
Preu aproximat: 25 €
Lloc web


Parlar de Rovellats és parlar d'una tradició vinícola que a l'heretat Rovellats data del segle XV, el mateix segle que dóna nom a aquest cava de llarga criança. Per Josep Cardona, segona generació del celler, "es tracta d'un cava clàssic per excel·lència, elaborat amb les varietats tradicionals i una mica de chardonnay, que li ressalta la fruita".
 

Extraordinari cava, complex i elegant. Destaquen les aromes intenses de fruita -albercocs, préssec i poma més aviat cuita- combinades amb notes de criança; mantega, fruits secs i brioixeria. Perfecte acompanyant de peixos i mariscs però també d'aperitius. Un gran cava de tall clàssic amb una criança de mínim 84 mesos. S'elaboren poc més de 6000 ampolles.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
DO Empordà
La DO programa a l'octubre la tercera edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els monestirs empordanesos i la seva històrica relació
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
Tindrà lloc del 4 al 13 de novembre aplegarà propostes arreu de Catalunya amb la vinya i el vi com a protagonistes
Imatge il·lustrativa
Pixabay
Territori Efervescent se celebrarà el pròxim dia 7 d'octubre a la botiga Cal Feru de Sant Sadurní d'Anoia.